Férfi röplabda, Extraliga

2024.01.28. 12:59

Meglátszódott az SZRSE játékán, hogy hetek óta nem edzettek teljes kerettel

Az első szettben alaposan megszorongatta a sérülés és betegségek miatt hiányos kerettel felálló Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata a Kazicbarcikát. A vendégek felkészült játékkal, magabiztosan vitték el a pontokat 3:0-s győzelmükkel az újszegedi sportcsarnokból. Az Extraliga 16. fordulóban vasárnap 18 órától a Pénzügyőrt fogadják a Tisza-partiak.

Delmagyar.hu

Sérülések és betegségek tizedelik az SZRSE keretét, hetek óta nem készültek teljes kerettel.

Fotó: Kocsis Alíz

A legizgalmasabban az első szett alakult. Bár a vendégek vezettek végig, a hazaiak, óriási küzdelemben végig látótávolságon belül loholtak ellenfelük után. 22–23-nál felcsillant a szegedi remény, de pontváltások után végül a vendégek vitték el az első szettet. A másodikban sokkal inkább érvényesült a Vegyész játéka, majd a harmadik szorosabban alakult, de a meglepetésre nem mutatkozott nagyobb esély.

Berkes Zoltán: – Az látszott, hogy a Kazincbarcika nagyon jól felkészült belőlünk, mi is felkészültünk az ő játékukból. Nyilván nem szerettek volna ugyanabba a hibába beleesni, amibe Kazincbarcikán beleestek, ott nagyon szorossá tudtuk tenni a mérkőzést. Sajnos hozzátartozik, hogy az elmúlt hetekben nagyon hiányosan tudtunk edzeni, ez nagyon meglátszódott a játékunkon. Ez ma ennyire volt elég, nem is tudok haragudni senkire se. Nyilván több van a csapatban, a mai napon ebből ennél többet viszont nem tudtunk kihozni. Ebben a felállásban a héten nem is tudtunk edzeni, folyamatos sérülések, betegségek tizedelik a csapatot, néhány játékos hetek óta nem tudott edzeni. Így nehéz egy ilyen kaliberű csapattal felvenni a versenyt. Az a célunk, hogy a sérültek, betegek felépüljenek minél gyorsabban és szeretnénk teljes kerettel készülni. Várjuk a következő ellenfelet, hogy teljes erővel neki tudjunk esni.

Vidux-Szegedi RSE–GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (23–25, 14–25, 20–25)
Férfi NBI Extraliga, alapszakasz 15. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Sík, Takács
Vidux-Szegedi RSE: Bodnár, Gönczi, Honti, Kiss, Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (libero), Kasnyik, Szepesi, Pintér. Vezetőedző: Berkes Zoltán.
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika: Jirásek, Gurskii, Velychko, Bibók, Péter, Cziczlavicz. Csere: Kiss (libero), Miklósi-Sikes, Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában