Férfi kézilabda, Európa-bajnokság

2024.01.13. 16:31

Rosta elmondta, mire lehet szükség a Szerbia elleni győzelemhez – VIDEÓ

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26–24-es győzelemmel nyitott az Európa-bajnokságon Montenegró ellen pénteken este a németországi Münchenben. A mai médianapon a Pick Szeged korábbi beállója, Rosta Miklós beszélt a tegnapi meccsről, valamint a holnapi Szerbia ellen feladatokról.

Becsei Dávid

Rosta Miklós a remeklő Bánhidi mögött kevesebb lehetőséget kapott Montenegró ellen. Egyetlen gólt szerzett, hétméteresből a 49. percben.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

– A mérkőzés közben is éreztük azokat a momentumokat, amikor elléphettünk volna akár három-négy góllal is, de nem sikerült, rendszerint belehibáztunk – válaszolta arra a kérdésre Rosta Miklós, hogy miként élték meg a pályán azt, hogy egyszer sem sikerült megroppantaniuk a montenegróiakat, de minimálisan kevesebbet hibázott a magyar válogatott, így nyert.

A szerbek elleni mérkőzésről úgy vélekedett, amennyiben a péntek esti hibákat nem követik el, akkor ismét jó esélyük lehet a győzelemre.

– Sok újoncunk van, akik debütálnak ezen az Eb-n, de többen sokadik világversenyüket játsszák itt Németországban. Ennek ellenére sokunknak dadogott a labda a kezében, nem ültek az utolsó passzok és a lövések sem voltak az igaziak. Az első meccsek mindig ilyenek, remélem, ezek holnap már nem lesznek benne a játékunkban – folytatta Rosta, aki nyár óta a Dinamo Bucurestit erősíti.

A szerbek elleni győzelem kulcsaként a stabil védekezést és a jó kapusteljesítményt említette. Kiemelte, támadásban nem szabad annyit hibázniuk, mint Montenegró ellen. Azt viszont hangsúlyozta, hogy Szerbiának két nagyon jó kapusa van Dejan Miloszavljev és Vladimir Cupara személyében, utóbbi csapattársa Bukarestben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában