Győzelem az Eb-selejtezőn

2024.01.03. 17:11

Szegediekre is számítanak az utánpótlás röplabda-válogatottakban

Győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar női röplabda-válogatott az első U20-as Európa-bajnoki selejtezőtornán. A szlovéniai Mariborban 3:1-re nyertek a magyarok Szlovákia ellen. Ott volt a pályán a szegedi származású Baksa Panna, míg a Vidux-Szegedi RSE korosztályos csapatában szereplő Kiss Nóra nem került be a meccskeretbe.

Delmagyar.hu

Baksa Panna (fehér mezben) a Pick Arénában is pályára lépett az U19-es világbajnokságon a válogatottal.

Fotó: Karnok Csaba

Kőnig Gábor szövetségi edző a nyári világbajnokságon – amelyet részben Szegeden, a Pick Arénában rendeztek – súlyos térdsérülést szenvedett Radnai Lili mellett két centerére, Radnai Lucára és Nagy Sophiera sem számíthatott.

Az első két szettet jó védekezéssel magabiztosan nyerték meg a magyar lányok. A harmadikban megérkeztek a meccsbe az addig rengeteget hibázó szlovákok és szépítettek, de a negyedikben kiélezett kezdés után Botyánszki Fanni vezérletével győzött Magyarország.

Kőnig Gábor: – Kiemelt fontosságú lehet a szlovákok elleni meccs eredménye a továbbjutás szempontjából. A nyitásainkkal megalapoztuk az első két szett végkimenetelét, a harmadikban újítani tudtak a szlovákok, de a negyedik játszmában rendeztük a sorokat és megérdemelt győzelmet arattunk. Reméljük, hogy ezt a formát a további mérkőzésekre is át tudjuk majd menteni.

Magyarország-Szlovákia 3:1 (19, 13, -15, 13)
Magyarország: Jámbor 10, Mikus 3, Erőss 5, Botyánszki 19, Fekete 6, Tóth S. 2. Csere: Baksa (liberó), Vértes, Kiss L., Tarr 1. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

A fiú U17-es válogatottban érdekelt két SZRSE-tehetség. A két ünnep között Fitor Patrick és Szepesi Máté edzőtáborozott a nemzeti csapattal, az ottani tapasztalatok alapján pedig a szövetségi kapitányi a januári edzőtáborra is bizalmat szavazott nekik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában