Nem jól indult az új év

2024.02.03. 20:17

A gyöngyösi lelkesedés okozta a Pick Szeged vesztét

Nem tudott felpörögni gyöngyösi bajnokijára az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely így küzdelmes mérkőzésen 35–33-as vereséget szenvedett. Ezzel a pontvesztéssel minimálisra csökkent az esélye a Tisza-partiaknak arra, hogy megnyerjék az alapszakaszt.

Becsei Dávid

Imsgard jó teljesítményt nyújtott, három hétméterest is hárított, de ez is kevésnek bizonyult a Szegednek Gyöngyösön.

Fotó: Török Attila/MW – archív

Az iramra és a hangulatra biztosan nem lehetett panasz az első tíz percben. Szemmel láthatóan azzal a taktikával kezdett a Gyöngyös, hogy a megszerzett labdákkal minél gyorsabb el kell érni a szegedi kapuig, hamar befejezni a támadásokat. Az év első Pick-gólját Stepancic jegyezte, 2–1-es Tisza-parti vezetés után viszont nem sikerült a hazai rohamnak útját állni. A hatodik percben Varsandán dupláját követően már 5–2 állt az eredményjelzőn.

Két Bodó-bombagólnak és egy sikeres Frimmel-lerohanásnak köszönhetően a nyolcadik minutumra eltűnt a különbség (5–5) a tábláról. Változatosan alakult az eredmény, mindkét csapat vezetett, de inkább a gyöngyösiek akarata érvényesült. Negyedóra után 10–8-at állt az eredményjelzőn.

Forgatta a pályán lévőket Kárpáti, Bombac helyett Martins is érkezett, de a portugál nem tudott igazán változást hozni a szegediek játékába. Az utolsó tíz perc 11–10-es vendégelőnyről indult, ezt követően viszont a lelkes és lendületes Gyöngyös egy öt–nullás sorozattal 15–11-re lépett el. A szünetig mindössze eggyel csökkent a különbség, 18–15. 

Szegedi szempontból borzalmasan, két gyöngyösi találattal indult a második félidő, 20–15. Ekkor a Mikler helyére beállt Imsgard előbb büntetőt, majd ziccert fogott, miközben Bodó vette hátára a csapatot. Gólokat szerzett, labdavesztés után pedig visszafutva elpiszkálta a labdát Varsandán elől.

A 47. percben 26–25-re zárkózott fel a Szeged. Az egyenlítés viszont elmaradt, a második játékrész záró harmadába ismét háromgólos gyöngyösi előnnyel érkeztek meg a csapatok. A lassú és statikus szegedi támadások kedveztek a hazaiaknak, tartották a lépést és az előnyt. Imsgard három hetest is kivédett, az utolsó három percben pedig már a játékvezetői felfogás sem feltétlenül kedvezett a szegedieknek. A hátralévő 120 másodpercben szinte elrejtették a hazaiak a vendégek elől a labdát, a vége 35–33.

A Pick Szeged legközelebb már a Bajnokok Ligájában lép pályára, február 15-én 18.45-től a Kolstad lesz az ellenfél a Pick Arénában.

Kárpáti Krisztián: – Gratulálok a hazai csapatnak, mert fantasztikusan játszottak kiváló atmoszférában, mindent beletettek ebbe a meccsbe, nem érdemtelenül nyertek. Megmutatkozott ma, hogy december hetedike óta nem készültünk együtt. Papíron hiába vannak jobb játékosaink, a kézilabda csapatjáték, ebben pedig felülmúltak bennünket. Nem szeretném felmenteni a játékosaimat, hiszen azért játszanak több, mint tízen a válogatottban és  jártak az Eb-n, hogy az itthoni küzdelmekben is bebizonyítsák, odavalók. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert mindenki más edzettségi állapotban tért vissza, valamint kevés időnk volt készülni a mérkőzésre. Mégis elvárható lett volna, hogy megfordítsuk ezt a találkozót. Úgy éreztem, voltak olyan időszakok, amikor a Gyöngyös hazai pályán érezhette magát, de még véletlenül sem szeretném erre fogni a történteket. Kiválóantámadott a Gyöngyös, nekünk a védekezésünket össze kell csiszolni, jól látszott, ebben deficitünk van.

HE-DO B. Braun Gyöngyös–OTP Bank-Pick Szeged 35–33 (18–15)
Férfi kézilabda NB I., 14. forduló. Gyöngyös, Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok, 1200 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
Gyöngyös: TOMIC – Jaros 3, UBORNYÁK 5, HEGEDÜS 4, BODOR 4, Potisk 3/1, VARSANDÁN M. 8/3. Csere: Jóga 1, Kovács G. 3/1, Gráf 2, Schmid 2, Edwards. Vezetőedző: Bíró Balázs.
Szeged: Mikler – Szilágyi 1/1, Stepancic 1, Bombac 3, BÁNHIDI 5, BODÓ 4, Frimmel 2/1. Csere: IMSGARD (kapus), Kalaras, GARCIANDÍA 4, Mackovsek 1, Jelinic 3, Martins 3, Szita, Sostaric 6/4. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 8/5, ill. 8/6.
Kiállítás: 10, ill. 8 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában