Frimmel könnyeivel küzdött az Eb-n

2024.02.11. 19:26

A Pick Szeged balszélsője már a Kolstadra koncentrál

Amennyiben a csütörtökön 18.45-kor kezdődő Kolstad elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen győzne az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, szinte biztossá válna a továbbjutása a csoportkörből. A sokat számító mérkőzés kapcsán Sebastian Frimmel, a szegediek balszélsője fontos dolgokra hívta fel a figyelmet, de elmesélte élményeit az Európa-bajnokságról, de szót ejtett a Gyöngyös elleni vereségről is.

Becsei Dávid

Sebastian Frimmel rengeteg élménnyel gazdagodott az osztrák válogatott játékosaként a németországi Európa-bajnokságon.

Fotó: Kovács Péter/MW

Akárcsak a magyar férfi kézilabda-válogatott – amely ötödik lett Németországban –, az osztrák nemzeti együttes is történelmi Európa-bajnokságot produkált. Frimmelék megismételték 2020-as teljesítményüket és ismét nyolcadikként zártak.

– Elképesztően magasan értékelhetjük ezt a teljesítményt, hiszen olyan csapatoktól szereztünk pontot, mint Horvátország, Spanyolország, vagy éppen a házigazda németek, míg a magyarokat legyőztük. Különösen boldoggá tesz bennünket, hogy egész Ausztria felfigyelt ránk – mesélte büszkén Frimmel.

A 28 éves balszélső rengeteg időt töltött a pályán, így picit fáradtan, de mentálisan feltöltődve érkezett vissza Szegedre, ugyanis néhány napot szeretteivel is együtt tudott lenni az Eb-t követően. Az osztrákok remek szereplésének köszönhetően sok élményt szerzett.

– Különleges érzés volt a magyarok ellen játszani, mert barátokkal szemben kézilabdázhattam. Hatalmas élmény volt a németek elleni döntetlen húszezer ember előtt. Sajnos nem győztünk, pedig kellett volna, mert akkor elődöntősök lehettünk volna. A legérzelmesebb pillanatokat viszont a csoportból való továbbjutás okozta, amikor ikszeltünk a spanyolokkal. Akkor mindenki küzdött a könnyeivel – emlékezett vissza, hozzátéve, erejük és titkuk a csapatkohézióban rejlett.

Az Eb-ről visszatérve a Szegeddel az első bajnokit Gyöngyösön 35–33-ra elvesztette Frimmel. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, borzalmasan játszottak, amire nem találtak megoldást a meccs során. A vereséghez hozzájárult többek fáradtsága, a közös edzések hiánya, de mindezek nem szolgálhatnak mentségül, nyerniük kellett volna.

– Sokat nem szabad foglalkozni ezzel a vereséggel, szerencsére van még néhány edzésünk a Kolstad-meccsig. A norvégok ellen szeretnénk visszatérni a saját szintünkre és itthon tartani a két pontot, amihez koncentráltan kell kézilabdázni. Az ősszel nehéz meccsünk volt idegenben, átfutottak rajtunk, így nem volt esélyünk. Most a győzelem kulcsa az lehet, ha nem hagyjuk őket rohanni, mert egy az egy ellen elképesztően erősek és gyorsak – jegyezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában