Fontos két pont lesz a tét

2024.02.13. 16:03

A revans fűtheti a Pick Szeged kézilabdázóit a Kolstad ellen

71 nap után lép ismét pályára a Bajnokok Ligájában az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Legutóbb a Kielce ellen győzött 26–25-re a Pick Arénában, most pedig a norvég Kolstad lesz az ellenfél. A legminimálisabb különbségű hazai sikernek bizonyára ismét örülnének a Felső Tisza-parton a kékek csütörtökön 18.45-től (élő: Sport1), hiszen a két csapat norvégiai találkozóját 37–24-re elveszítették.

Becsei Dávid

Bánhidi Bencéék először látják majd vendégül Szegeden a norvég Kolstadot.

Fotó: Karnok Csaba

Óriási lesz a tét. A Pick Szeged tizenegy ponttal a ötödik, a Kolstad kilenccel a hetedik a Bajnokok Ligája A csoportjának tabelláján. Négy fordulóval a csoportkör zárása előtt tehát egyik együttes sem engedheti meg magának, hogy pontot vagy pontokat hullajtson. Amennyiben a Tisza-partiak nyernének, óriási lépést tehetnének a továbbjutás felé, míg norvég siker esetén még nyíltabbá válna a versenyfutás.

A Kolstad beállója, Magnus Gullerud úgy fogalmazott az európai szövetség oldalán, a szegedi egy teljesen más mérkőzés lesz, mint amikor az ősszel legyőzték otthon a Picket, de abból a sikerből bőven meríthetnek önbizalmat. Az újdonsült sztárcsapat először lép pályára a napfény városában.

A góllövőlista éllovasai gyarapíthatják találataik számát csütörtökön este a Pick Arénában, ugyanis a norvégoktól Sander Sagosen a negyedik ötvenkilenc góllal, míg a szegedi Mario Sostaric ötvenhéttel az ötödik.

Az Európa-bajnokságról egyik Kolstad-játékos sem térhetett vissza kitörő örömmel, hiszen a norvégok Bergeruddal, Sagosennel, Lysével, Gulleruddal, Johannessennel a soraikban csak a kilencedik helyen végeztek, míg Sigvaldi Gudjónsson az izlandiakkal tizedikként. Ha már Eb, a szegediekkel korábban hírbe hozott Magnus Abelvik Röd éppen a tornán sérült meg, ami miatt csütörtökön sem tud pályára lépni valószínűleg, a korábbi információk alapján felépülése áprilisra várható.

Mindkét csapatnál formálódik már a következő idény kerete is, a norvégoktól már biztosan távozik Röd, csapat még nincs. Setterblom viszont a Sönderjyske, Langeland pedig az OIF Arendal alkalmazásába áll. Sagosen és Bergerud személyében 2027-ig, illetve 2025-ig két világklasszis hosszabbított, de a balátlövő Lyse is marad 2026-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában