Ezzel már 13 pontjuk van a tabellán

2024.02.15. 20:59

Bánhidi és Mikler voltak a Pick Szeged nyerőemberei a Kolstad ellen – GALÉRIA

Fordulatos mérkőzésen ismét a védekezés, még inkább Mikler Roland bravúros védései hozták meg a győzelmet az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának. A norvégiai súlyos vereségért 29–27-tel sikerült visszavágni, így a továbbjutás már szinte biztosra vehető a Bajnokok Ligájában.

Becsei Dávid

Bánhidi ismét vezére volt a Szegednek, 10 lövésből 8 gólt szerzett a Kolstad ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Mindkét oldalon hiányzott egy-egy klasszis a meccskeretből, ugyanis a szegediek Matej Gaberra, a norvégok pedig Magnus Abelvik Rödre nem számíthattak sérülés miatt. 

A Rödöt helyettesítő Setterblom góljával indult a találkozó, de gyorsan átvette a vezetést a Pick. Már az első támadásokból érződött, Bombac és Bánhidi jó formája döntő lehet, rendre köréjük szerveződtek a hazai támadások. 

A két csapat őszi meccséhez képest lényegesen lassabb iramot diktáltak a játékosok. A 11. percben 6–6 állt az eredményjelzőn, majd megérkeztek Mikler Roland bravúros védései, amelyeknek köszönhetően folyamatosan nőtt a hazai előny. Két minutummal később először mutatott kétgólos különbséget a tábla (8–6), de Garciandía és Kalaras védőmunkája, valamint Bánhidi és Frimmel találatai repítették előre a Szegedet. 

A kilencedik hazai gólnál Bombac megsérült, Martins váltotta, de ez sem akadályozta meg a kékeket, hogy 10–6-ra ellépjenek. A Kolstad visszajött 10–8-ra, innen újra kialakult a négygólos szegedi előny, a szünetre viszont 15–13-mal mehettek, mivel egy hazai eladott labdát még Gudjonnson a dudaszó előtt végigvitt.

Visszaesett a szegedi támadások hatékonysága, így csak Mikler védései mentették meg attól a csapatot, hogy egyenlítsen a Kolstad. 18–18-nál a 40. percben viszont eljött ez a pillanat, a második Kárpáti-időkéréssel együtt. Bombac visszajövetele dinamikát hozott a Pick támadásaiba, 22–18 után viszont egyre több hibát vétett támadásban a Szeged, amiket gyors góllal büntetett a Kolstad. A norvégok a vezetést is átvették, úgy tűnt, elúszik a szegedi siker, de ekkor jött egy újabb fordulat a mérkőzésben és két Martins-gól után ismét szegedi előnyt mutatott az eredményjelző, a végén pedig jöhetett a katarzis, Mackovsek-bombagól és Imsgard-védés, 29–27.

A bajnokságban szombaton 18 órától a Komló vendége lesz a Szeged, míg szerdán 18.45-től a BL-ben az Aalborg otthonában lépnek pályára Bodó Richárdék.

Kárpáti Krisztián: – Gratulálok a Kolstadnak, mert több sérültjük ellenére végig harcoltak. Gratulálok a saját csapatomnak is, mert nagyot küzdöttünk, a gyöngyösi vereség után rendeztük a sorainkat és a szebbik arcunkat mutattuk. Ebben a küzdelemben nagy segítségünkre volt a közönség, valamint a fontos pillanatokban mindig meg tudott újulni egy-egy játékosunk.

OTP Bank-Pick Szeged–Kolstad 29–27 (15–13)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 11. forduló. Szeged, Pick Aréna, 4491 néző. Vezette: D. Accoto, R. Accoto (portugálok).
OTP Bank-Pick Szeged: MIKLER – Bombac 1, Garciandía 1, KALARAS, BÁNHIDI 8, Bodó, Frimmel 4. Csere: Imsgard (kapus), SOSTARIC 6, MACKOVSEK 2, Martins 3, Jelinic, Szita 2, Stepancic 2. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Kolstad: BERGERUD – S. GUDJONSSON 8/2, SETTERBLOM 5, Sagosen 2, Gullerud 3, Johannessen, Aalberg 2. Csere: Aga, Björkas, LYSE 7/1, A. Hald. Vezetőedző: Christian Berge.
Hétméteres: -, ill. 4/3.
Kiállítás: 8, ill. 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában