Leinweber kipontozódása végzetesnek bizonyult

2024.02.25. 18:52

Csodálatosan kezdte a Szegedi Vízipóló Suli a Komjádi Kupa döntőjét

A döntőig menetelt a Komjádi Kupában a Szegedi Vízipóló Suli. A budapesti elődöntőben a Miskolcot 11–7-re győzték le, míg a fináléban sokáig a szegedieknek állt a zászló, a negyedik negyedben viszont 9–11-ről 14–11-re fordított a Honvéd. Ezüstérem került a szegedi fiatalok nyakába, ami óriási büszkeség, hiszen a sportág magyar utánpótlásának évtizedek óta a legrangosabb tornája a Komjádi Kupa.

Becsei Dávid

A szegedi csapat legjobbja Danka Benedek kapus volt a négyes döntő során.

Fotó: Karnok Csaba

Csodálatosan kezdte a Szeged a döntőt a Honvéd ellen, hiszen 3–0-ra és 4–1-re is vezetett. Danka ismét ihletett formában védett, ennek ellenére 4–4-nél utolérték a fővárosiak a Tisza-partiakat. A második negyedben 7–6-ra rövid ideig már a Honvéd vezetett, a nagyszünetre viszont 8–7-es szegedi előnnyel mentek. Kiélezett csata folyt a harmadik negyedben is, a negyedik 11–9-es szegedi vezetéssel indult. Leinweber véleményes döntés után kipontozódott, ez pedig a később győztes Honvéd malmára hajtotta a vizet. A Szeged nem találta a rést a remek blokkok között, a Szivós-csapat viszont ötöt lőtt, így 14–11-re megnyerte a kupadöntőt.

Azzal, hogy megnyerte az elődöntőt a szegedi férfi vízilabdacsapat, már szombaton este eldőlt, hogy megjavítják tavalyi helyezésüket a Komjádiban. A 2023-as kiírásban ugyanis bronzérmesek voltak Juhász Zsolt vezetőedző tanítványai.

A kupa sajátossága, hogy huszonöt méteren folyt a játék, így a csapatok hamarabb felértek a támadásokkal, több idő jutott a gólszerzésre. Borítékolható volt tehát a tízen felüli gólszám, éppen emiatt jelentett parádés teljesítményt a Miskolc elleni hét kapott. Danka Benedek parádézott a szegedi kapuban, huszonkét lövésből tizenhatot hárított, ami hetvenhárom százalékos védési hatékonyságot jelentett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában