Nívós vízilabda-mérkőzéseket rendeznek

2024.02.02. 15:24

Csoportmeccsek Szegeden, a Komjádi Kupa szépsége a megtippelhetetlen erőviszonyok

Lehetetlen megtippelni a pontos erőviszonyokat, az viszont biztos, igazi vízilabdacsemege vár a szurkolókra ma és holnap a Tiszavirág Sportuszodában. A Komjádi Kupa B jelű négyesében a Szeged mellett, a Szentes, az OSC és a Szolnok mérkőzik meg egymással a két továbbjutást jelentő pozícióért.

Becsei Dávid

A Komjádi Kupában a szegedi kaput az U20-as világbajnok Danka Benedek őrizheti majd.

Fotó: Török János

A férfi vízilabda legnívósabb magyar utánpótlás eseménye, a Komjádi Kupa nyitja meg a tétmérkőzések sorozatát az új esztendőben. A kuparendszerű bajnokságban azok a játékosok szerepelhetnek, akik 2001. január elseje után születtek, vagyis az U23-as korosztály. Idén változott a lebonyolítás, ugyanis az elmúlt években nyolcaddöntőkkel indult a kiírás és egy meccsen dőlt el a továbbjutás. Most viszont a tizenhat indulót négy csoportba sorsolták, minden négyesből az első kettő jut a negyeddöntőbe.

A Komjádi Kupa címvédője a Ferencváros, a legutóbbi bronzérmes pedig a Szegedi Vízipóló Suli volt. A B csoport házigazdája a Tiszavirág Sportuszoda, ahol a házigazda szegediek mellett a Szentes, az OSC és a bombaerős Szolnok szerepel.

– A Komjádi szépsége, hogy évről évre változnak az erőviszonyok, így az erősorrendet tisztán csak első meccsek után látjuk. Ami biztos, hogy a Ferencváros, a Vasas és a Szolnok kiemelkedik, hiszen OB I.-es kezdőt ki tudnak állítani. Utánuk viszont nagyjából egy szinten van a Szeged, a Miskolc, az UVSE és a KSI. Ami minket illet, nagyon jónak tartom a csapatot, mert olyan felnőttekkel egészül ki az ifink, akiket elképesztően kedvelek. Bárkire veszélyesek lehetünk, de akkor sem lepődnék meg, ha az OSC megszorítana bennünket és a Szentest sem lehet lebecsülni – jegyezte meg Juhász Zsolt, az SZVPS Komjádi Kupában induló csapatának vezetőedzője.

A szentesi csapatot az elmúlt két hétben Somogyi Balázs és Kis Gábor készítette fel a Komjádira. Hat felnőtt OB I.-es, öt ifjúsági- és három serdülő korú játékos alkotja a keretüket.

– Jól jönnek ezek a mérkőzések, hiszen picit megtörik a fizikai felkészülés monotonitását. Mindenkinek felüdülés lesz játszani, azt viszont fontos megjegyezni, nagyon erős ellenfeleink lesznek – mondta Somogyi.

Program, Komjádi Kupa, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, szombat, 10 óra: Szegedi Vízipóló Suli–OSC. 11.30: Szolnok–Metalcom Szentes. 16.30: Szeged–Szentes. 18 óra: OSC–Szolnok. Vasárnap, 10 óra: Szolnok–Szeged. 11.30: Szentes–OSC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában