Eb-re utazik pénteken

2024.02.14. 16:20

Nagy Péternek két lehetősége maradt az olimpiai kvóta megszerzésére

Ritka pillanatok egyike, amikor egy világkupa fontosabb, mint az Európa-bajnokság. Ez a helyzet viszont Nagy Péter súlyemelővel, aki már felkészülési programjának összeállításakor látta, csúcsformáját biztosan nem erre az Eb-re időzíti majd. Azt az áprilisi, thaiföldi világkupára tartogatja.

Becsei Dávid

Nagy Péter jelenlegi felkészülését szerencsére nem hátráltatja sérülés.

Fotó: Török János

Az elmúlt hétvégén a németországi Rodingban a csapatbajnokság fordulójában hangolódott az Európa-bajnokságra Nagy Péter. Akkor úgy fogalmazott, fáradtan és enerváltan versenyzett (360 kg-on zárt összesítve), így a kontinensviadalra utazás előtt hogy létéről érdeklődtünk.

– Köszönöm szépen, jövök felfelé. Szombaton egyszerűen csak egy rossz napot fogtam ki, nem esett jól a versenyzés – nyugtatta meg az érte aggódókat Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, aki pénteken utazik az Eb helyszínére, a bulgáriai Szófiába.

Péter nem pihen rá az Európa-bajnokságra, edzést követően érkezik meg rá. Bár időeltolódással nem kell megküzdeni, pénteki utazása után csak kedden délelőtt 9 órakor áll színpadra. Különleges célkitűzése nincs, ez lesz a negyedik olimpiai kvalifikációs versenye – ötre van szükség –, amely a felkészülését képezi.

Jó hír, hogy sérülés nem hátráltatta eddig a január harmadikán indult felkészülését, amelyet április első napjaira hegyez ki. Ekkor Thaiföldön áll majd színpadra, ahol szeretné megragadni az egyik olimpiai kvalifikációs helyet, amelyhez jelenlegi meglátása szerint 400 kilogrammot meghaladó teljesítményre lesz szüksége.

Nem lesz könnyű dolga a kvótaszerzést illetően a 19-szoros rekordbajnok súlyemelőnek, hiszen minden súlycsoportban tizenketten indulhatnak. Nagy elmondása szerint 2023-ban már járhatott volna kvalifikációs pozíció közelében, de makacs térdfájdalmak megakadályozták ebben.

Ami pedig a közeljövőt illeti, március 9-én újabb francia csapatbajnoki forduló várhat rá, ha viszont nem kell utaznia, akkor a szombathelyi Savaria Kupán vesz részt azon a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában