Helyi sport

2024.02.07. 11:08

Olasz Anna ki akarta élvezni az utolsó világbajnoki pillanatokat

A hetedik világbajnokságán ugorhatott vízbe az 5 km-es futamon Olasz Anna.

Delmagyar.hu

Olasz Anna (balról) utolsó vb-jén szerepelt.

Fotó: Aniko Kovacs

Hét világbajnokságon részt venni – egészen elképesztő teljesítmény. Ez várt Olasz Annára szerdán, miután az 5 km-es futamban versenyezhetett a dohai világbajnokságon. Egészen egy héttel ez előttig az indulás sem volt biztos, hiszen Annát tartalékként nevezték a vb-re a decemberi válogatót követően, ám a 10 km-en olimpiai kvótát szerzett Fábián Bettina betegsége miatt Olasz Anna indult az 5 km-en.

A felkészülés tehát teljesen más szellemben zajlott, így nem is a helyezésen lehetett a fő hangsúly.

Az első kör végén Olasz Anna a 25. helyen tempózott, majd ez a későbbiekben sem változott, és a sportág minden "szépségét" bemutatta a futam középmezőnye is, komoly harcokkal tarkítva. Olasz Anna végül a 33. helyen ért célba, de mint a futam előtt is elmondta, a lényeg, hogy kiélvezze ezeket a pillanatokat.

Ennek a szezonnak úgy mentem neki, hogy az utolsó lesz, szóval ez kérdés nélkül az utolsó világbajnokságom. Egy héttel ezelőtt még úgy volt, nem fogok úszni, végül ezt az egészet ajándéknak fogtam fel, hiszen tisztában voltam vele, hogy nem vagyok csúcsformában. Úgy álltam, hozzá, hogy ez az utolsó világbajnoki versenyem, ki kell élveznem az egész hangulatát – mondta a futamot követően az MTI-nek Olasz Anna.

A karrierje során egy egyéni (2015, Kazany, 25 km) és két csapat világbajnoki (2022, Budapest, 2023, Fukuoka) ezüstérmet szerzett Olasz Anna megjegyezte, még a mezőny közepén is óriási volt a harc a minél jobb helyezésekért.

Ez lehet, hogy nem fog hiányozni, de azért a lehető legjobbamat akartam nyújtani. Viszont az is bennem volt, hogy ezt most szeretném kiélvezni – tette hozzá a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet olimpiai negyedik helyezettje.

A futam másik magyar versenyzője, Szimcsák Mira a 20. helyen végzett. Csütörtökön a csapatversenyt rendezik a nyíltvízi úszók számára a dohai világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában