Helyi sport

2024.02.20. 15:42

Szegediek álltak a dobogóra női súlylökésben

Delmagyar.hu

Veiland Violetta nyerte a női súlylökést Nyíregyházán.

Fotó: Czeglédi Zsolt

Ötvenedik alkalommal rendezték meg a fedettpályás magyar atlétikai bajnokságot. A Nyíregyházán megrendezett eseményen az SZVSE kilenc versenyzője volt érdekelt, és a Vasutasok két éremmel térhettek haza a jubileumi megmérettetésről.

Női súlylökésben két szegedi is a dobogóra állhatott, hiszen a szám döntőjét Veiland Violetta nyerte (16.31 méteres eredménye idei legjobbjának számít), míg mögötte másodikként klubtársa, Beregszászi Renáta (16.18 méter új karriercsúcsnak számít) végzett másodikként. Szanda-nagy Mirtill 8., míg Péter-Szabó Sára 9. lett.

Ketten is közel álltak a dobogóhoz, a női 60 méteres gátfutásban Bankó Laura (az előfutamban új egyéni csúcsot ért el), míg férfi súlylökésben Fischer Márk végzett negyedik helyen. A súlylökőknél a döntő egyik legfiatalabb versenyzője, Dobó Zsombor ötödik lett, és új egyéni csúcsot ért el a 15.48 méteres eredményével.

A női 1500 méteres futószámban Biacsi Ilona nyolcadik lett, és új egyéni csúcsot döntött, míg testvére, Bernadett 11. helyen ért célba.

Hétvégén az utánpótlásé lesz a főszerep, hiszen az U20-as és az U18-as korosztálynak rendezik meg a fedettpályás országos bajnokságot, az esemény házigazdája szintén Nyíregyháza lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában