2021 óta erősíti a csapatot

2024.02.09. 10:06

Újabb játékosával hosszabbított szerződést a Pick Szeged – VIDEÓ

Gleb Kalaras és Borut Mackovsek után újabb játékosával hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az új kontraktus értelmében Imanol Garciandía 2026. június 30-ig marad a Tisza-partiak alkalmazásában.

Becsei Dávid

Imanol Garciandía a 15. helyen áll az OTP Bank-Pick Szeged házi BL-góllövőlistáján 135 góllal.

Fotó: Karnok Csaba

Újabb fontos láncszemével állapodott meg a folytatásról a Pick Szeged. Imanol Garciandía 2021-ben érkezett Szegedre, pillanatok alatt bejátszotta magát Juan Carlos Pastor irányítása alatt a sok lehetőséghez jutó kézilabdázók közé. Nincs ez másként idén sem, Kárpáti Krisztián is vezérszerepet szán a spanyol válogatott jobbátlövőnek minden mérkőzésen. Bár Michael Apelgren és Jonas Källman személyében új edzőpárosa lesz a következő idénytől a szegedi együttesnek, Garciandía szolgálataira ők is igényt tartanak.

– Fontos meccsek várnak csapatunkra, de eközben már a jövő évi keret kialakítása is zajlik. Eddig már több új játékosról és szerződés hosszabbításról tudtam beszámolni, itt egy újabb. Imanol Garciandiával klubunk meghosszabbította a megállapodást, spanyol játékosunk 2026. június 30-ig velünk marad – szólt a hivatalos bejelentésben Kiss Bence, a Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője a klub hivatalos honlapján.

Nem lesz hiány februárban a fontos meccsekből, hiszen a norvég Kolstadot és a német THW Kielt a Pick Arénában fogadja a Szeged, míg a dán Aalborgnak vendége lesz a Bajnokok Ligájában három magyar bajnoki találkozó mellett.

A 28 éves Garciandía a francia PAUC-tól szerződött Szegedre 2021 nyarán. 2022-ben magyar bajnoki címet ünnepelhetett a kékekkel. Az NB I.-ben és a magyar kupában eddig hetvenhat alkalommal lépett pályára, ezeken a meccsken 233 gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában 135 találatnál jár, ami a Pick örök házi góllistáján a 15. helyet jelenti számára.

– Nagy örömmel írtam alá a szerződésem, mert szeretek Szegeden játszani, itt élni. A klub és ami körülveszi a városban a kézilabdát az varázslatos. Nehéz szavakba önteni a gondolataimat, de ilyen hely, ilyen csapat nem sok van Európában. Büszkeség magamra ölteni az OTP Bank - PICK Szeged mezét. Fantasztikus a szurkolótáborunk, minden sportoló álma, hogy ilyen közönség előtt játszhasson, nekem pedig ez megvalósult, amiért nagyon hálás vagyok – fejezte ki boldogságát a spanyol játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában