A Szegedi RSE utánpótláscsapatai közül a kisebbek remekeltek

2024.02.14. 15:08

Veretlenek maradtak a minik

A Szegedi RSE röplabdás utánpótláscsapatai közül az U17-esek a két korosztályban egy-egy győzelmet arattak, míg a minik mind a fiúknál, mind a lányoknál veretlenek maradtak.

A Szegedi RSE fiú U17-esei egy győzelmet és egy vereséget könyvelhettek el.

Fotó: Kocsis Alíz - archív

A Szegedi RSE Narancs lány U17-es csapata a másodosztály kelet középszakaszában az első mérkőzésüket a KESI Röplabda Akadémia ellen játszották vendégként. A mérkőzésen két szettet tudtak elhozni, de a mérkőzést nem sikerült győzelemmel lezárni, az ellenfél ötszettes csatában nyert. A második meccsen viszont már nem adtak esélyt az ellenfélnek a pontszerzésre, a Gödöllő együttese ellen a szegedi lányok három szettben nyertek.

Eredmények, Szalayné Sebők Éva Leány U17 OB, II. osztály Kelet Középszakasz, Gödöllő:
KESI Röplabda Akadémia A– Szegedi RSE Narancs 3:2 (–16, 17, –13, 14, 13), Szegedi RSE Narancs–Gödöllői Röplabda Club U17 I 3:0 (19, 15, 12)
A Szegedi RSE Narancs kerete: Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Meszlényi Sára, Nagy-Hegyesi Luca, Kóti-Kiss Noémi, Gazdik Lilla, Török Kata Gabriella, Perényi Vivien, Keresztúri Maja Dorina. Vezetőedző: Tátrai Sándor.

A Szegedi RSE Narancs fiú U17-es alakulatára hazai pályán várt megmérettetés. Először a DSE Röplabda Akadémia csapata ellen játszottak a Tisza-partiak, akiket három nyertes szettel le is győztek. A második mérkőzésen a Pénzügyőr SE Fehér alakulata ellen az előző meccsen mutatott energia kicsit elveszni látszott, a szegedi együttes ugyan tartotta magát, de csak egy szettet tudott elhozni tőlük, így pedig az ellenfél nyert 3:1-re.

Buzek László fiú U17 OB, I. osztály középszakasz, Szeged:
Szegedi RSE Narancs–DSE Röplabda Akadémia 3:0 (18, 19, 21), Pénzügyőr SE–Szegedi RSE Narancs 3:1 (–19, 17, 16, 24)
A Szegedi RSE Narancs kerete: Simon Benedek József, Elousta Dzsáfár, Hüvös Máté György, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Fitor Patrick, Makhult Levente Bánk, Verebes Máté, Benák Dániel, Gyémánt Boldizsár, Száraz Csaba, Csanda Martin András. Vezetőedző: Csányi Dániel.

A fiú Szegedi RSE minicsapata az elsőosztály középszakaszában remekelt. Az első ellenfél a DSE Röplabda Akadémia csapata volt, és a hazai pályán játszó ellenfél csak egy szettet tudott megnyerni, a szegediek pedig hármat is, így a mérkőzést is. A második meccsük ötszettes csatában alakult ki az egriek ellen: a hevesiek megnyerték az első két szettet, de a szegediek nem hagyták elveszni a mérkőzést, új erőre kaptak, és nem engedték, hogy az ellenfelüknek több nyertes szettje legyen. A mérkőzést így 3:2-re megnyerték, vezetőedzőjük, Honti Szilárd pedig büszke lehetett az alakulatára, megfogalmazása szerint a játékosoknak lehengerlő játékkal sikerült egy nagyon értékes győzelmet aratniuk.

Dunszt Ferenc fiú U13 Országos Mini Bajnokság, I. osztály középszakasz, Dunaújváros:
DSE Röplabda Akadémia NKFT–Szegedi RSE 1:3 (–13, 14, –20, –14, Szegedi RSE–Egri Városi Sportiskola 3:2 (–20, –19, 23, 12, 9)
A Szegedi RSE kerete: Csorvási Balázs, Vida Árpád, Biacsi Bence, Tari Bence, Varga Zénó, Ficz Balázs, Varga Bertalan, Gergely Máté, Retek Kristóf. Vezetőedző: Honti Szilárd.

A leány U13-as Szegedi RSE Narancs alakulata a másodosztály középszakaszában bizonyította rátermettségét. A minisek első mérkőzésén az Emericus U13 Piros csapata elvitt egy szettet, a szegediek kettőt nyertek, így a mérkőzést is nyerték. A második mérkőzésükön sem hagyta el az energia a csapatot, a harmadik szettben ponthátrányból egyenlítettek ki, majd győztek, így a Dunakanyar csapata ellen a szegediek háromszettben nyertek. A mérkőzés után a szegedi Hackler Hanna különdíjat kapott a teljesítményéért.

Őryné Merő Nóra Leány U13 OB Mini Bajnokság, II. osztály, Közép középszakasz, Leányfalu:
Emericus U13 Piros–Szegedi RSE Narancs 1:2 (–20, 20, –24), Szegedi RSE Narancs–Dunakanyar LSN A 3:0 (24, 16, 23)
A Szegedi RSE Narancs kerete: Hackler Hanna, Mádi Kamilla, Rehák Hajnalka, Benito Ferenczi Nadia, Fritz Nóra, Körmöczi Regina, Terhes Zorka, Szepes Zinka, Körmöczi Eliza, Szabó Lilien. Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária. Másodedző: Bartolák Aliz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában