Helyi sport

2024.03.05. 07:00

Erőt merítene a teremben aratott sikerből a Mártély

Hamarosan beköszönt a tavaszi szezon a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú csapatoknál is. A rajt előtt a csapatoknál érdeklődünk, hogyan várják az idény folytatását, ezúttal a Mártély következik.

Vajgely Pál

Jövő héten már rangadót vív a Mártély a Mindszent ellen.

Fotó: Mártély SK

Új edző érkezett a vármegyei II. osztályban szereplő Mártélyhoz az őszi szezon folyamán. Az immáron Csernus István vezette gárda 17 pontot gyűjtve a hetedik helyről várhatja a bajnokság folytatását. 

Az első hetek ismerkedéssel teltek, egy jó képességű társaságról van szó, de csapatként még össze kell állnunk. Ezen a szinten is meghatározó az edzésmunka, szerencsére mi ben, Vásárhelyen tudunk edzeni. A mártélyi pálya állapota számunkra nem biztos, hogy előnyt jelent a hazai meccsek alkalmával – mondta lapunknak Csernus István.

A kerettagok január 16-a óta készülnek a tavaszi szezonra, és mint a tréner kitért rá, nagy létszámmal tudtak edzeni a téli időszak során. A keretben több változás is történt, Nagy Nándor a HFC III.-ban folytatja, míg három érkezője van a Mártélynak: Cseszkó Imre Apátfalváról, Mucsi Kevin Mindszentről érkezett, míg a katonai szolgálatát Hódmezővásárhelyen teljesítő 28 éves Határ Milán a fővárosban futballozott ezt megelőzően.

A Mártély egy szép sikert is elkönyvelhetett a télen, hiszen megnyerték a klubcsapatok teremtornáját, a Saller-kupát, szombaton pedig Csanyteleken kezdik a tavaszt.

Az a győzelem összekovácsolta a társaságot. Büszkének kell lennünk arra az eredményre, hiszen négygólos hátrányból fordítottunk a Röszke ellen. Azt gondolom, képességekben az első három csapat között vagyunk, de csak akkor, ha minden külső körülményt ki tudunk zárni, és csak a játékkal foglalkozunk. Ha csapatként működünk, akkor sikeresek lehetünk tavasszal – zárta Csernus István. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában