Mindenkire meccs vár

2024.03.15. 18:27

Felpezsdül a vízilabdaélet, komoly izgalmak várhatóak

Dömping lesz vízilabdából szombaton, ugyanis mind a négy Csongrád-Csanád vármegyei OB I.-es csapat medencébe ugrik. A legizgalmasabb mérkőzésre Szentesen van kilátás, ahol 18 órától a KSI lesz a Metalcom vendége. Mindkét együttes győzelemmel indította az alsóházi rájátszást.

Becsei Dávid

A Szentesre és a Szegedre is izgalmas meccs vár a férfi OB I.-ben.

Fotó: Karnok Csaba

Egyelőre még különböző fázisban tart a női, illetve a férfi vízilabda OB I. Előbbiben ugyanis még az alapszakasz mérkőzéseit rendezik meg, utóbbiban viszont már elstartolt a felső- és az alsóházi rájátszás is.

Leghamarabb Kiss Csaba tanítványai ugranak holnap vízbe. 16 órától Szolnokon szerepelnek. Felsőházi mérkőzés révén nehéz négy negyed vár a szegediekre. A csapatkapitány Sánta Dániel viszont úgy vélekedett a szerdai BVSC elleni meccs előtt, hogy a rájátszás során a Honvéd, BVSC, Szolnok trióval szemben van leginkább esélyük a pontszerzésre. Nos, a zuglóiak ellen valóban nem álltak ettől messze a Tiszavirágban (9–10), de még egy lépés hiányzott ehhez. Két jó teljesítménnyel zárult bajnoki után jön a harmadik az ellen a Szolnok ellen, amelyet egy októberi kétkapuzáson már sikerült legyőzniük Bóbis Botondéknak itthon.

17 órától újabb hazai összecsapás vár a szegedi lányokra. A 13. fordulóban a bombaerős UVSE érkezik a Tiszavirágba. Az újpestiek csongrád-csanádi napokat tartanak, hiszen az elmúlt egy hétben kétszer is legyőzték a Szentest bajnokin – 26–7-re és 27–8-ra –, de egy spanyolországi Bajnokok Ligája-meccset is megnyertek magabiztosan. A szegediek viszont keserű szájízzel készülhettek, mivel a Tatabánya oda-vissza legyőzte őket. Ezek után a Zue.hu Szegedi VE trénere, Szabó Tamás úgy fogalmazott, nem kérdés, hogy az UVSE a meccs esélyese. Bizonyos dolgokat viszont gyakorolni szeretnének, a lányok felé pedig az az elvárás, hogy bátran vízilabdáznak.

A Valdor Szentes női csapatára sem vár könnyű bajnoki 18 órától a III. kerületi TVE vendégeként. A hazaiak eddig 15 pontot gyűjtöttek és hatodikak a tabellán, míg a Valdor a Tatabányához hasonlóan kilencet és hetedik. Mint mindig, most is a jó védekezés vezethet csak sikerre szentesi oldalon. Játékosuk, Bíró Borbála úgy fogalmazott, emellett a hazaiak centerjátékának hatástalanítására kell majd fókuszálniuk.

Gyakran borsot tört a szentesi férficsapat orra alá az elmúlt szezonokban a KSI. Kis Gábor irányításával stabilizálódni látszik a Kurca-partiak helyzete. Az alsóház nyitányán az Egert parádés játékkal sikerült legyőzniük 10–6-ra. Az Eger ellen nem, most viszont elvárás a szentesi siker, ami komoly teher lehet. Kis szerint az újabb három ponttal a csapat új arculata stabilizálódhatna, de mivel a mai ellenfél megverte két hete azt a Miskolcot, amelytől ők kikaptak, így egyáltalán nem lehet azt gondolni, szombaton 18 órától simán legyőzheti a fiatal KSI-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában