Sztanó György paralimpiai szabadkártyára hajt

2024.03.05. 07:00

Ismét magyar bajnok lett a szentesi parafekvenyomó

Az országos csúcs megdöntése ezúttal elmaradt, a magyar bajnoki cím viszont nem. A szentesi parafekvenyomó, Sztanó György nyolcadik alkalommal lett aranyérmes, másodszor az ötvennégy kilogrammosok súlycsoportjában.

Becsei Dávid

Nyolcadik alkalommal ünnepelhetett magyar bajnoki aranyérmet.

Fotó: Szőke Balázs

Ismét a magyar bajnoksággal indult a versenyszezon Sztanó György számára. Ennek az egyik oka, hogy kötelező elindulni ezen ahhoz, hogy később a nemzetközi versenyen résztvehessen. Már pedig ez a célja, ugyanis ott akar lenni a párizsi paralimpián.

Az idei magyar bajnokság már a második olyan megmérettetése volt a szentesi parafevenyomónak, amin az ötvenkilenc helyett az ötvennégy kilogrammosok között indult. Azért váltott súlycsoportot 2023-ban, hogy megtartsa a minimális esélyét annak, hogy szabadkártyát kapjon az ötkarikás játékokra.

Lapunknak úgy fogalmazott, a vésztői bajnoki állomásra úgy érkezett meg, hogy mindenképpen szeretné az aktuális magyar rekordot kinyomni, ami 147 kg. Ez sikerült, azonban a versenybírók mindkétszer érvénytelenítették nyomását, ugyanis túl gyorsan nyomta ki a súlyt. A magyar bajnoki címet viszont így is meglett, 145 kg-mal megnyerte súlycsoportját, míg az abszolút kategóriában a második helyen végzett. Korábban utóbbiban a legjobb teljesítménye egy bronzérem volt.

Jövő vasárnap az egyiptomi Sarm el-Sejkbe utazik világkupára, ahol tovább szeretné javítani saját rekordját. A minél jobb teljesítményre ugyanis nagy szüksége van a paralimpiát tekintve. Idei fő versenyét a legfrissebb hírek szerint mégsem az angliai Manchesterben, hanem ismét Grúziában rendezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában