Férfi vízilabda OB I.

2024.03.19. 16:11

Jót tett a Szentesnek a kemény alapozás, 847 nap után nyertek itthon

Két nemcsak a tabellán sokat jelentő, hazai medencében aratott győzelemmel kezdte az alsóházi rájátszást a Metalcom Szentes a férfi vízilabda OB I.-ben. Két és fél év után nyertek ismét otthon, ami mentálisan is jól jött már az “öltözőnek”.

Becsei Dávid

Kovács Barnabás (piros sapkában) jól teljesített az Eger és a KSI ellen a kapuban.

Fotó: Vidovics Ferenc

10–6-ra legyőzték a jobb erőkből álló Egert, míg a sereghajtó KSI-t végig dominálták és 15–9-re felülmúlták. A hevesiekkel szembeni siker egy 847 napos rossz sorozatot szakított meg – ennyi ideig nem nyert a Szentes saját medencéjében –, majd újabb lépést tettek meg a siker útján.

– Jót tett nekünk, hogy az év végi edzőváltást követően egy komoly és hosszú felkészülést tudtunk elvégezni. Azzal, hogy az Eger ellen nyertünk, beigazolódott az addig elvégzett munkánk, valamint éreztük, mindent figyelembe véve jó irányba indultunk el. Ami pedig a KSI-t illeti, ők akkor igazán veszélyesek, ha lebecsülik őket. Mi nem tettük meg ezt a szívességet, a saját játékunkra fókuszálva győztünk – emlékezett vissza érdeklődésünkre a szentesiek kapusa, Kovács Barnabás.

Novemberben Komlósi Pétert a 2008-ban pekingben játékosként olimpiai bajnok Kis Gábor váltotta a vezetőedzői pozícióban. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott a 24 éves hálóőr, szüksége volt ennek a játékoskeretnek egy olyan erősebb karakterű szakemberre, mint amilyen Kis, aki ezt megelőzően szakmai igazgatóként dolgozott már a klubnál.

Sorozatban harmadik hazai bajnokijuk előtt már tizenhárom pontnál járnak a szentesiek. Szombaton a sereghajtó, eddig mindössze egy győzelmet számláló Pécset fogadják Kovácsék.

– Az alsóházban nincsenek már igazán különbségek. Kemény meccsre számítok, nem szabad a tabellán elfoglalt helyezésekből kiindulni. Biztos vagyok benne, hogy a Pécs nagyon szeretne nyerni, mi viszont azon leszünk, hogy sorozatban harmadszor is itthon tartsuk a három pontot – fogadkozott a kapus, aki az Eger ellen 67, a KSI-vel szemben pedig 50 százalékos védési hatékonysággal zárt.

Az elmúlt két győzelem biztosan nyugalmat sugároz Szentesen. Amennyiben pedig a Pécset is legyőzik, matematikailag is biztossá válik a bennmaradás az első osztályban és a 9–12. helyért játszhatnak majd.

– Nagyon sokat segít ez a két győzelem nekünk. Motivál, önbizalmat ad, elhisszük, hogy tudunk itthon is nyerni, nemcsak idegenben. Nem beszélve arról, hogy a hétköznapokban is jobb az ember kedve – árulta el Kovács Barnabás, a Metalcom Szentes kapusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában