A magyar labdarúgó-válogatott kedden Koszovó ellen lép pályára

2024.03.24. 17:57

Követhető az Aranycsapat

A magyar labdarúgó-válogatott a török csapat ellen egygólos győzelmet aratott a Puskás Arénában, a következő felkészülési mérkőzés pedig kedden 19 órától következik Koszovó ellen.

Kerkez Milos Koszovó ellen ismét tesztelhet majd kedden.

Fotó: Csudai Sándor

A magyarok győztes találatát a csapatkapitány Szoboszlai Dominik szerezte a 48. percben büntetőből. Marco Rossi tanítványai immár 13 találkozó óta veretlenek, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

Az olasz szakvezető ekkor újoncot is avatott Dárdai Márton személyében, akit csereként küldött a pályára. A szintén a nyári Európa-bajnokságra készülő törökök először veszítettek a tavaly szeptemberben kinevezett Vincenzo Montella irányításával, ráadásul öt meccse nyeretlenek a magyarokkal szemben.

A nemzeti együttes legközelebb kedden a koszovói csapatot fogadja barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában.

Eközben a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az X-oldalán jelentette be, hogy a román Ovidiu Hategan vezeti a magyar labdarúgó-válogatott keddi, Koszovó elleni felkészülési mérkőzését a Puskás Arénában.

Az aradi születésű 43 éves játékvezető vezetett már a magyaroknak találkozót, méghozzá 2019-ben a Wales–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt, amelyet 2–0-ra elbuktak a mieink.

Ovidiu Hategan két évvel ezelőtt miokardiális infarktust kapott. Az orvos végzettségű játékvezető a napi erőnléti edzése után érzett mellkasi fájdalmakat, ezért a városi kórházba ment kivizsgálásra, ahonnan Temesvárra szállították, és meg is műtötték. Kérdéses volt, hogy folytathatja-e játékvezetői karrierjét, de végül nem kellett visszavonulnia.

Marco Rossi tanítványai júniusban még két felkészülési találkozót játszanak a kontinensviadal előtt, előbb Írország vendégeként, majd Izrael ellen Debrecenben. Az Eb-n sorrendben Svájc, a házigazda Németország és Skócia lesz az ellenfél.

Az szinte biztos, hogy megint megtelik majd a Puskás Aréna nézőtere a mérkőzésre. A magyar szövetség tájékoztatása szerint ugyanis két nappal a találkozó előtt már csak néhány ezer jegy várt gazdára, a belépők nagy része elkelt. Összesen nagyjából 33 ezren bérletet váltottak a nemzeti együttes idei öt fővárosi összecsapására, a fennmaradó jegyekből pedig már nem sok áll rendelkezésre Koszovó ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában