Elégedetten értékelt

2024.03.12. 12:56

Nagy Péter súlyemelő ismét Párizsban versenyzett

Nagy Péter ismét Párizsban járt, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője a francia csapatbajnokság utolsó fordulóján vett részt.

Becsei Dávid

Nagy Péter szakításban 165, lökésben 200 kilogrammal zárta Párizsban a francia csapatbajnokságot.

Fotó: Török János

Két kilogrammal megjavította február eleji teljesítményét Párizsban Nagy Péter. Akkor 363 kg-os összesítéssel zárt az aktuális csapatbajnokság fordulójában, most viszont 365-tel térhetett haza.

– Véget ért Párizsban a francia csapatbajnokság. Sajnos a versenyt megelőző héten ketten is megsérültek a csapatunkból, így nem tudták vállalni a versenyzést. Ebből adódóan tartalékos összeállításban nem tudtunk felállni a dobogóra, az viszont mindenképpen fontos, hogy megőriztük az első ligás tagságunkat – közölte a Délmagyarországgal a tizenkilencszeres magyar bajnok sportoló.

Nagy Péter kemény edzésprogram elvégzését követően utazott ki a francia fővárosba, de így is jó versenyt tudhat maga mögött értékelés szerint. Szakításban 165, lökésben 200 kilogrammot teljesített, de utóbbiban a 210 kilóval is majdnem megbirkózott.

– Könnyen felvettem a 210-et, de a lökés sajnos nem sikerült – tette hozzá.

Versenyről versenyre járt az elmúlt másfél hétben Nagy Péter. Amennyiben az áprilisi thaiföldi világkupán sikerülne olimpiai kvalifikációs helyen végeznie, az azt jelentené, hogy sorozatban negyedszer utazhatna az ötkarikás játékokra. Ehhez viszont még fejlődnie kell súlyokban, ugyanis valószínűleg 400 kilogrammos összteljesítményre lesz szüksége a célja eléréséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában