Nem tudta megállítani a hazaiakat a KÉSZ-St. Mihály-Szeged

2024.03.31. 09:18

Súlyos vereséget szenvedtek Győrben

A Simple liga női labdarúgó NB I. 16. fordulójában a KÉSZ-St. Mihály-Szeged együttese Győrben vendégeskedett, és nyolc gólos vereséget szenvedett.

Mádi József

Sajti Krisztina (jobbról) és a szegedi csapat nem tudott lépést tartani a Győrrel.

Fotó: Török János

A győri együttesben sérülés miatt négy válogatottjátékos (Kocsán, Vida, Frajtovic, Nagy F.) hiányzott, így a hazaiak stábjának eléggé fel kellett forgatni a csapatot. Ez azonban nem látszott meg a teljesítményen, hiszen nagy lendülettel kezdték a találkozót, az 5. percben pedig White vette le a labdát, a szegedi védő lerántani sem tudta, az amerikai csatár tizenöt méterről, félfordulattal óriási gólt lőtt, 1–0. A 22. percben a szegedi származású Savanya Csilla és McCarthy baloldali akcióját követően került Vachter elé a labda, aki egy szép cselt követően lőtt a kapuba, 2–0. A 26. percben Savanya remek baloldali beadását White pörgette a kapuba, majd a 32. percben az addig is remekül játszó McCarthy lövésre szánta el magát, és tizennyolc méteres bombája a léc alá vágódott, 4–0.  

A szünet után már a második percben megint betaláltak a győriek, az 51. percben pedig megint eredményesek voltak. Ezután sem álltak le, az 55. percben egy hazai akciót követően kavarodás alakult ki a vendég kapu előtt, a leggyorsabban Vachter reagált, aki közelről a hálóba helyezett, 7–0, a 61. percben a csereként beállt Sali húszméteres lövése vágódott a hálóba, 8–0. A meccsről mindent elmond, hogy már ekkorra kialakult a végeredmény.  

A nyolc találat mellett a győriek még háromszor a kapufára lőtték a labdát, azaz egyértelmű fölényben voltak, megérdemelten nyertek ilyen különbséggel is.

A hazaiak a bajnokságban sorrendben a hatodik sikerüket aratták, azaz remek formában vannak. 

A Simple liga NB I.-ben most válogatott szünet következik, a magyar nemzeti női együttes pénteken 17.45-kor a szegedi Szent Gellért Fórumban Azerbajdzsán ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt. 

ETO FC Győr–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 8–0 (4–0)
Simple liga női labdarúgó NB I., 16. forduló. Győr, ETO Park. Vezette: Bognár Réka (Dévai Vanessza, Colbers Anna).

ETO FC Győr: Borok (Spilenberg, 70.) – Öreg, Kovács L., Nagy Sz. (Szabová, 57.), Savanya, Süle (Petrovics, 70.), Zágonyi (Sali, 57.), Horváthová, McCarthy, White (Ladhani, 37.), Vachter. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Krstovics – Futaki, Papp (Jovanovics, 67.), Sajti, Juhász, Knezevics, Malesevic, Ónodi (Farkas N., a szünetben), Horváth L. (Balázs, 67.), Trbojevics, Németh Zs. Vezetőedző: Vajda Fandjo.

Gólszerzők: White (5., 26.), Vachter (22., 55.), Öreg (48., 52.), McCarthy (32.), Sali (61.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában