Kevés idő jutott pihenésre

2024.04.05. 15:51

A BL-búcsú után a Pick Szeged itthon folytatja a bajnokságban

Sebek nyalogatására és pihenésre alig jutott ideje az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának, miután kettős vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligája küzdelmeitől. Szombaton 18 órától már a PLER-Budapestet fogadják Nagy Martinék a Pick Arénában bajnoki mérkőzésen.

Becsei Dávid

Bombacnak kevesebb játéklehetőség jutott Veszprémben, mivel Martins gólerősen kézilabdázott.

Fotó: Karnok Csaba

A Magyar Kupában és a bajnokságban továbbra is esélye van a Pick Szegednek az aranyérem megszerzésére. Előbbiben május 18-19-én, a pünkösdi hosszú hétvégén lépnek majd pályára Tatabányán a négyes döntőben előbb a NEKA ellen, majd ha mindkét meccsen érvényesül a papírforma, akkor vasárnap este a címvédő Telekom Veszprém ellen a döntőben.

A bajnokságban még odébb van az éremosztás, hiszen az alapszakaszból még hátravan van a Szegednek hét meccs, az viszont a tatabányai sikerével szinte biztossá vált, ott lesz a bajnoki döntőben. Bár matematikailag még a MOL Tatabánya KC megelőzheti a Tisza-partiakat, erre valójában nem mutatkozik reális esély.

Ma viszont történelmi mérkőzést rendeznek. A PLER ugyanis még nem lépett pályára a Pick Arénában. Kétszer viszont már így is találkozott a fővárosi együttes a szegedivel ebben a szezonban, ugyanis a bajnoki mellett a kupa-negyeddöntőben is egymás ellen léptek pályára. Az NB I.-es összecsapáson megszenvedett az ősszel a Szeged a Bud Arénában, 35–30-ra nyert, míg a kupában szintén idegenben 38–31-re végig uralva a mérkőzést.

Utóbbi két bajnokiját egyaránt megnyerte a PLER. Otthon a Budakalászt győzték le 29–28-ra, míg a NEKA vendégeként 34–27-re nyertek, így már 12 pontnál tartanak – a 12. helyen – akárcsak az Eger és a NEKA.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában