Női vízilabda OB I.

2024.04.14. 16:50

A Szeged és a Szentes sem tudta borítani a papírformát

A női vízilabda OB I. alapszakaszának utolsó előtti, 17. fordulójában a Szegedi VE itthon szenvedett 20–6-os vereséget a Ferencváros ellen, míg a Valdor Szentes 23–7-re kapott ki Egerben.

Becsei Dávid

Az MVLSZ-pontok alapján Szabó Krisztina a Szegedi VE egyik legjobbja volt a zöld-fehérek ellen.

Fotó: Karnok Csaba

– Érvényesítette a Ferencváros a papírformát, egy percig sem forgott veszélyben a győzelme. Nekünk ezen a mérkőzésen az volt a fontos, hogy ne sérüljön meg senki, mert tele vagyunk sérültekkel és betegekkel. Vállalom a felelősséget azért, hogy hetven-nyolcvan százalékos állapotban lévő játékosokat nem játszattam, de nekünk a rájátszás fontosabb. Ijesztően kezdtünk, olyan helyzetekből kaptunk gólokat, amelyre felhívtam a lányok figyelmét. Gyakorlásnak kiváló mérkőzés volt, de más célokért küzd ez a két csapat – nyilatkozta Szabó Tamás, a szegediek trénere.

– Gratulálok az Eger győzelméhez és a négybe kerüléséhez. Az volt a célunk, hogy megnehezítsük a hazaik dolgát és kevesebb gólt kapjunk. Ez egy negyeden át sikerült. Most sokkal jobban vízilabdáztunk, mint Szentesen, de utána jött a “feketeleves”. Ezt át kell beszélni, de nincs rá sok idő, mert jönnek a fontos helyosztó mérkőzések. Nehéz megemészteni a sok kapott gólt, de volt néhány jó momentumunk is. Meg kell tanulni sokkal alázatosabban vízibdázni. Az Eger más szintet képvisel, sokkal gyorsabban és bátrabban mozognak a vízben – értékelte az egri meccset Matajsz Márk, a Szentes vezetőedzője.

Szombaton 18 órától hazai medencében a Szentes a Győr, a Szeged pedig a Dunaújváros ellen zárja az alapszakaszt.

Szegedi VE–Ferencváros 6–20 (1–7, 0–4, 4–4, 1–5)
MOL női vízilabda OB I., alapszakasz, 17. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Berki, ifj. Kádár.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K. 1, Baksa B. 1, Pap, Pádár B. 1, Botka, Bereczki 2. Csere: Tóth F. (kapus), Bocskay, Torma, Rekedt-Nagy, Miklós D. 1. Vezetőedző: Szabó Tamás.
FTC: Neszmély – Máté Zs. 1, Gurisatti 1, Kuna, Vályi V. 2, Tóth Csabai 4, Dömsödi 5. Csere: Kiss A. (kapus), Bonca 1, Nagy L. 2, Lengyel, Felkai 2, Gulyás-Oldal, Gerendás M. 2. Vezetőedző: Gerendás György.
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 5/2.

Eger–Valdor Szentes 23–7 (5–3, 5–0, 7–2)
MOL női vízilabda OB I., alapszakasz, 17. forduló. Eger, Bárány uszoda. Vezette: Sikter, Varga M.
Eger: Torma – Szilágyi D. 6, Borsi 1, Parkes 5, Belorio 1, Bódi, Szellák Cs. 5. Csere: Balogh V. (kapus), Sóti 1, Borsos 1, Lendvai 1, Keserű 2, Pogonyi. Vezetőedző: Sike József.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 1, Horváth Zs. 1, Dobos J., Hnatyszyn 2, Kövér-Kis, Boldizsár R. 1. Csere: Varga N. (kapus), Tyukász, Bicskei 2, Erdélyi, Horváth L., Matajsz J., Bíró. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 8/3.
Ötméteresből: 4/4, ill. -.
Kipontozódott: Pogonyi, ill. Horváth L.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában