Négy aranyérmet nyertek bothúzásban

2024.04.09. 17:55

Álomszerűen zárták Deli Tamásék az Arnold Classicot

Négy arany- és két ezüstérem. Álomszerűen zárult a brazíliai Sao Paulóban rendezett Arnold Classic bothúzásban a Deli Team versenyzői számára. Súlycsoportjában a szentesi Csordás Cintia, a szegedi Deli Tamás és a derekegyházi Véró Alex is győzött, az abszolút kategóriában pedig Véró megnyerte a bajnoki övet, Csordás második lett, míg Deli bejutott a legjobb négy közé.

Becsei Dávid

Bajnoki öv és értékes érmek. A Deli Team (balról jobbra: Véró Alex, Csordás Cintia, Darázs Sándor, Deli Tamás) versenyzői parádéztak Sao Paulóban.

Forrás: Deli Team

Az év eddigi legnagyobb bothúzó-versenyére a Deli Team három versenyzője a jászberényi Darázs Sándorral együtt utazott el Brazíliába. Deli Tamás már nem először vett részt az Arnold Schwarzeneggerről elnevezett sporteseményen, a többiek viszont debütáltak, ráadásul parádésan.

Küzdelmes mérkőzéseket megnyerve zsebelte be a könnyűsúlyúak bajnoki címét a -65 kilogrammosok között Csordás Cintia. Ezzel ahogy fogalmazott, álmaiból megérkezett a valóságba. Ezt követően a férfiak középsúlyú csoportjában, vagyis a -105 kg-osok között a kilencfős mezőnyben Deli Tamás nyakába is aranyérem került.

Darázs egy rapid felkészülést követően érkezett meg Sao Paulóba, ahol a -125 kg-osok között 108 kilóval mérlegelve egészen a döntőig menetelt, csak a bajnok tudta legyőzni. Tükörsima sikert aratott három győztes mérkőzésen Véró Alex a királykategóriában, majd a súlycsoportos megmérettetéseket követően jöhettek az abszolút meccsek.

A nőknél Csordás a legkisebbként indult a tízfős mezőnyben, amelyben káprázatos teljesítményt nyújtva ezüstérmes lett. A férfiaknál huszonhatan jöttek össze. Rögtön az első körben összesorsolták Vérót és Darázst, így utóbbi számára rögtön véget ért a verseny. Deli az elődöntőig menetelt, ahol az a brazil srác győzte le, akit parádés hangulatban Véró 2:1-re felülmúlt. A derekegyházi sportoló a királykategória után az abszolút bajnoki címet is megnyerte az Arnold Classicon, így övvel térhetett haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában