Hiába vezetett a magyar válogatott, a vendégek egyenlítettek

2024.04.05. 19:42

Azeri pontszerzés Szegeden

A magyar női labdarúgó-válogatott az Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a szegedi Szent Gellért Fórumban 1–1-es döntetlent ért el.

Mádi József

A sándorfalvi Csányi Diána (balról) kezdőként kapott szerepet a mérkőzésen.

Fotó: Gémes Sándor

Napsütés, kellemes idő, ünnep. A meccsre több mint 2000 néző látogatott ki, a kezdés előtt pedig a 100. válogatottságán pályára lépő Szabó Vikóriát köszöntötték. 

Az már az első percekben egyértelműen látszott, hogy melyik a jobb csapat. És az is világosan kiderült, hogy ez a magyar válogatott. Bár a hazai nyomás ellenére az első nagy helyzetre a 28. percig kellett várni, amikor Zeller Dóra jobbról befelé törve ballal eltalált a jobb oldali kapufát, a kipattanóból pedig Szabó Viktória lőtt el keresztbe a kapu előtt.

A 33. percben Turányi Lilla az ötösön estében lőtt kapura, a védők mentettek, majd a 36. percben Zeller lépett ki, szemben a kapussal a 11-es pontról lőtt, a kapus nagy bravúrral, kézzel védett. Akadt egy kis riadalom a magyar kapu előtt is, amikor a 42. percben Jafarzade emelt kapura, Szőcs Réka a kapuba hullása előtt bele tudott ütni a labdába.

A 44. percben megtört a jég: a 44. percben Csiszár Henrietta tolta befelé a labdát balról, majd a 16-oson kívülről laposan lőtt, a labda pedig a kapus érintésével került a jobb alsó saroknál a kapuba, 1–0.  

A szünet előtt Zellernek volt még egy veszélyes lövése, Shafirova föléütötte a labdát – egyértelmű volt a magyar fölény.

A szünetben csereként beállt Bozdag hamar egyenlíthetett volna, de a 48. percben mellé lőtt, amikor szöglet után elé pattant a labda a 16-oson kívülre.

A második félidőben erőszakosabb, ezzel együtt bátrabb is lett az azeri alakulat, ám helyzetig a 60. percig nem tudott eljutni. Ennek ellenére a 73. percben jogos 11-est kaptak a vendégek, és a büntetőt Jafarzade biztosan értékesítette, 1–1.

A 78. percben Papp Luca messziről elvállalt egy lövést,  bal felső sarokból kotorta ki a labdát a kapus. A 85. percben Szabó V. közeli lövése nem talált kaput, a labda a jobb kapufa mellett ment el kívülről.

A 90+3. perecben többször is veszélyes helyzet alakult ki az azeri kapu előtt, de végül mindig a védők mentettek. 

Magyarország–Azerbajdzsán 1–1 (1–0)
Női labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, 1. csoport, 1. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 2000 néző. Vezette: Kirsty Dowie (Sophie Dennington, Ruby Sykes – angolok).
Magyarország: Szőcs – Kovács L., Turányi, Németh H., Öreg – Papp L. – Csiszár H., Fenyvesi (Süle, 88.) – Zeller (Kaján, 72.), Csányi D. (Vachter, 81.), Szabó V. (Pápai, 88.) Szövetségi kapitány: Szarvas Alexandra.
Azerbajdzsán: Shafirova – Acar (Dorofeeva, 90+1.), Mollayeva, Ahmadova, Mirzaliyeva, Mahsimova (V. Hajiyeva, 82.) – Mammadova (Seyfatdinova, a szünetben), Esra Manya, Bakarandze, Aliyeva (Bozdag, a szünetben) – Jafarzade. Szövetségi kapitány: Siyasat Asgarov.
Gólszerzők: Csiszár H. (44.), ill. Jafarzade (74., 11-esből).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában