Helyi sport

2024.04.15. 14:49

Hamarosan jönnek helyosztók vízilabdában

A férfiaknál az alsóházi rájátszás küzdelmei már véget értek, míg a felsőházban az előttünk álló hétvégén zárnak. A nőknél egy forduló van hátra az alapszakaszból a vízilabda-bajnokságban, így megnéztük, mi vár a folytatásban a Csongrád-Csanád vármegyei csapatokra.

Becsei Dávid

Illusztráció: Karnok Csaba

Parádés középszakaszt produkált a Metalcom Szentes. Az alsóházi rájátszás során sorozatban négy mérkőzésen nyertek a Kurca-partiak, míg az UVSE ellen idegenben is megőrizték az utolsó körben a veretlenségüket. Mindezeket követően a helyosztók következnek. Kis Gábor vezetőedző tanítványai a 9–12. helyért érdekeltek, első csatájukat az Eger ellen játsszák. Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcukat a Szentes kezdeti 4:1-es előnyből, ráadásul hazai környezetben. A meccsnek még nincs hivatalos időpontja, de valószínűleg már ezen a hétvégén folytatódnak a küzdelmek. A másik ágon az UVSE és a Miskolc találkozója a fővárosiak 6:0-s előnyéről indulhat majd.

A Zue.hu Szegedi VE első pontjait szerezte meg a Kaposvár ellen szombaton. A felsőházi rájátszásból még egy forduló van hátra, amelyben a Tisza-partiak az OSC vendégei lesznek szombaton 19 órától. A folytatásban Kiss Csaba együttesére is helyosztók várnak, az 5–8. helyért. Ide is hozzák magukkal az addig megszerzett pontjaikat a csapatok.

Ami pedig a női vízilabdacsapatokat illeti, az előttünk álló hétvégén a Szeged a Dunaújváros, a Szentes pedig a Győr ellen zárja az alapszakaszt. Mindkét csongrád-csanádi együttes a 7–10. helyért játszhat helyosztót, így akár még helyi rangadó is összejöhet a legelőkelőbb pozícióért majd jelen állás szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában