Helyi sport

2024.04.08. 17:57

Két vármegyei úszóklub tagjai versenyeznek a kedden kezdődő ob-n

Rekordszámú nevező a Duna Arénában, keddtől péntekig rendezik a 126. országos úszó bajnokságot, visszatér a medencébe Milák Kristóf.

Delmagyar.hu

A Duna Arénában rendezik az idei országos bajnokságot.

Fotó: Domotor Csaba

Két rekord már a keddi rajt előtt megdőlt a 126. Úszó Országos Bajnokságon: az eseményre ugyanis rekordnak számító, több mint 500 versenyző nevezett, és a külföldi indulók tekintetében sem volt még ilyen magas a szám, 20 ország összesen 70 úszója érkezik a Duna Arénába.

A kedden kezdődő ob-n a Szegedi Úszó Egyletet négyen képviselik majd. A párizsi szintidővel rendelkező Pádár Nikolett a négy gyorsúszószám mellett 50 méter mellen is nevezett, mellette Olasz Anna (400, 800, 1500 gyors), Gasztány Mira (800, 1500 gyors) és Rácz Janka (800 gyors) alkotja a szegediek csapatát.

A Hód Úszó SE-ből kilencen állnak majd rajthoz az ob-n, Ugrai Panna négy számban (50, 100, 200 gyors és 100 méter pillangó) indul a Duna Arénában, de ott lesz a mezőnyben a 2011-es születésű Mérai Janka is.

A nyitónapon összesen négy számban lesz majd vármegyei érdekeltség, 100 méter gyorson pedig rögtön éremesélyekkel is számolhatunk a hölgyeknél. A szám férfi mezőnyében ott lesz Musa Márk és Kis Noel (mindketten Hód Úszó SE), 50 méter háton versenyez majd Kis Lara, Mérai Janka és Gonda Zita (mindhárman Hód Úszó SE), valamint 1500 méter gyorson Olasz Anna és Gasztány Mira mellett a vásárhelyiektől ott lesz a mezőnyben Szabó Flóra.

Az ob-n tér vissza a medencébe Milák Kristóf. A Tokióban 200 méter pillangón aranyérmes Milák legutóbb éppen egy éve a kaposvári országos bajnokságon versenyezett, azóta szinte "eltűnt" a nyilvánosság elől, kihagyta a fukuokai és a dohai világbajnokságot is, formájáról szinte semmit nem lehet tudni. A világcsúcstartó klasszis hat számban nevezett az eseményre, gyorson és pillangón szerepel a neve a rajtlistán, 50, 100 és 200 méteren.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszút még régebben, a 2022-es római Európa-bajnokságon láthatta legutóbb a közönség. Most már édesanyaként ugrik medencébe, és korábban azt mondta, megcélozza pályafutása hatodik ötkarikás részvételét is. A 34 éves úszó 100 méter pillangón, valamint 200 és 400 méter vegyesen adta le nevezését.

Az úszó ob előfutamait minden nap 9 órától rendezik, ezeket a magyar szövetség YouTube-csatornáján lehet követni, míg a 17 órától kezdődő döntőket a Duna World közvetíti élőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában