Férfi kézilabda NB I.

2024.04.06. 20:49

Könnyed szegedi siker a PLER ellen – GALÉRIA

Előre megtervezett cserékkel, magabiztos játékkal tartotta itthon a bajnoki két pontot az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a PLER-Budapest ellen. 23–13-as első játékrész után 38–23-ra nyertek a Tisza-partiak, Sebastian Frimmel hat góllal zárta a találkozót.

Becsei Dávid

Balogh Dániel (a labdával) debütált a felnőttek között a férfi kézilabda NB I.-ben.

Fotó: Karnok Csaba

Mindkét oldalon kapusparádéval indult a mérkőzés, ehhez mérten a hatodik minutumban mindössze 1–2-t mutatott az eredményjelző. A szegedieknél Imsgard három, a PLER-nél Takács öt védésnél járt.

Ezúttal a norvég hálóőr kezdett a hazaiaknál, Mikler Gaberhez és Bodóhoz hasonlóan pihenőt kapott erre meccsre, bár utóbbi bokasérülés miatt már a veszprémi Bajnokok Ligája-visszavágót is kihagyta.

A 15. percben vezetett először két góllal a Szeged a PLER ellen, ekkor 8–6-ot mutatott a tábla. A 18. minutumban sorcserét alkalmazott 9–8-nál Kárpáti Krisztián, ez pedig villámgyorsan nagyobb különbséget jelentett az eredményjelzőn. A 22. percben már 15–9-nél élt az első időkérés jogával a vendégek vezetőedzője, Lepsényi Sándor. Ebben a periódusban igazán jól ment a játék a Picknek, amely jó védelmének, valamint Imsgard hárításainak köszönhetően robogott előre. A 27. percben már rászámolhatott a közönség a vendégcsapatra, 21–11.

A jól védő Imsgardot Nagy Martin váltotta a szegedi kapuban a második játékrészre. A saját nevelésű hálóőr sem maradt adós a védésekkel, erőt és motivációt merített a Veszprém elleni jó teljesítményéből. Az egyik dupla védését az európai szövetség a visszavágók legszebb momentumának választotta meg.

Debütált a Pick Szegedben a 19 éves Balogh Dániel, aki nagyjából húsz percen át támadott és védekezett. Az arénacsúcsot jelentő 46 góltól messze járt a Szeged, de könnyedén tartotta itthon a bajnoki pontokat. Szerdán 18 órától a Ferencvárost fogadják a Pick Arénában.

OTP Bank-Pick Szeged–PLER-Budapest 38–28 (23–13)
Férfi kézilabda NB I., 21. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1550 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
Szeged: IMSGARD – Szilágyi 5/3, Stepancic 3, Martins 2, Kalaras 1, Mackovsek 3, Jelinic 3. Csere: NAGY M. (kapus), Garciandía 1, Sostaric 2/2, Bombac 2, BÁNHIDI 5, Szita 4, FRIMMEL 6, MOLINA 1, Balogh. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
PLER: Takács Á. – Szkokán, MARKEZ 6/3, Groff 1, Várszegi, SIMOTICS 4, F. Sunajko 3. Csere: Borsos M. (kapus), Fodor 2, Farkas, Fekete 2, IGNACY 4, Chaouachi, Zalai 1, HOLDOSI 5, Lakicevic. Vezetőedző: Lepsényi Sándor.
Hétméteres: 4/4, ill. 6/4.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

Nyilatkozatok:

Kárpáti Krisztián, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Jó érzés látni, hogy sok magyar fiatal játszik a PLER-ben, szurkolok nekik, hogy megőrizzék az NB I.-es tagságukat. Mi nagyjából húsz percen át játszottunk úgy, ahogy mindig kellene. A második félidőben döntetlen lett az állás, a következő célunk, hogy a májusi magyar kupa négyes döntőre rendbe rakjuk a sorainkat. Balogh Dániel most debütált, kicsit túlságosan izgult, de hasznos tagja lesz a magyar kézilabdának. Tapasztalatra és sok játékpercre van szüksége a fejlődéshez.

Lepsényi Sándor, a PLER-Budapest vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, megmutatták, hogy milyen minőséget képviselnek. Egyedül csak az első félidő második felével nem vagyok elégedett, akkor sok gyors és könnyű gólt kaptunk. Hasznos játékperceket töltöttek a pályán a fiataljaink.

Holdosi Bence, a PLER-Budapest játékosa: – Nagyon jól játszott a Szeged, itt mindig kiváló érzés kézilabdázni. Köszönöm a lehetőséget az edzőnknek, mert az utóbbi hónapokban kevesebb jutott ebből nekünk. A visszarendeződéssel akadtak gondjaink, ezt kell helyre rakni a következő bajnokira.

Balogh Dániel, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Hatalmas és felemelő érzés volt ebben az arénában és egy ilyen csapatban bemutatkozni. Nagyon izgultam, de mindenki sokat segített, hogy minél jobban sikerüljön a debütálásom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában