Helyi sport

2024.04.10. 19:08

Negyed óra alatt két érmet nyert Pádár Nikolett

Az úszók országos bajnokságának második napján egy ezüst- és egy bronzérmet nyert a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója, Pádár Nikolett, aki rövid időn belül két döntő után is dobogóra állhatott.

Vajgely Pál

50 és 400 gyorson nyert érmet Pádár Nikolett.

Fotó: Török Attila

A kedden, a 100 méter gyorson nyert aranyérem után izgalmas folytatás várt Pádár Nikolettre. A HAÁSZ SZUE úszója ugyanis az ob második napján 50, valamint 400 gyorson állt rajthoz. Előbbi számban Senánszky Petra mögött a második legjobb idővel jutott be a döntőbe, míg 400 méteren nem volt nála gyorsabb az előfutamokban.

Az esti programban így 15 perc alatt két döntőben is érdekelt volt a szegedi úszó. Előbb a rövidebb távon, akárcsak az előfutamokban, csak Senánszky Petra bizonyult nála gyorsabbnak, a 25.55-ös ideje pedig két tizedmásodperces javítást jelent Niki számára az egyéni csúcsot illetően, így 50 gyorson ezüstérmet szerzett.  A döntőben az uszonyos úszásban sportági legendának számító Senánszky 25.05 másodperccel győzött, ezzel 35 századdal maradt el az ötkarikás induláshoz elvárt eredménytől (24.70).

Negyed órával később már a 400 gyors fináléjában volt érdekelt a szegediek 18 éves úszója, ahol az élre álló Késely Ajna-Fábián Bettina mögött magabiztosan haladt harmadikként. Az utolsó 50 méteren Pádár volt a leggyorsabb, amivel nem volt kérdéses a harmadik helye. Ugyanebben a számban az ezüstérmet az FTC szegedi versenyzője, Fábián Bettina szerezte meg, míg a HAÁSZ SZUE-ból Olasz Anna a 14. helyen, a Hód Úszó SE-ből Szabó Flóra a 29. helyen végzett.

Ami a nap további vármegyei vonatkozású eredményeit illeti, a Hód Úszó SE-ből Horváth Ákos 200 méter pillangón B döntőt úszhatott, ahol a hatodik helyen végzett, míg a vásárhelyiek két 2011-es születésű versenyzője, Mérai Janka 200 méter pillangón 19., Kis Lara 100 méter háton 54. lett. 50 méter gyorson versenyzett, és végzett 16. helyen Gonda Zita.

Milák Kristóf az ob második napján is remekelt, a versenyzéshez egy év szünet után visszatérő olimpiai bajnok 50 méter gyorson olimpiai A szinttel tudott nyerni, 200 méter pillangón pedig végig vezetve, magabiztos bajnoki címet szerzett. Szintén olimpiai indulást érő idővel nyert Kapás Boglárka is 200 méter pillangón, A harmincéves magyar versenyző 2:08.15 perccel csapott célba, így teljesítette a 2:08.43-as párizsi szintet. 

Az úszó ob a csütörtöki napon is folytatódik, az előfutamok reggel 9-kor kezdődnek, míg a 17 órától rajtoló finálékat a Duna World élőben közvetíti. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában