Helyi sport

2024.04.25. 14:30

Országos döntőn szerepel hétvégén a Szedeák U18-as csapata

Az ország legjobb nyolc csapata között szerepelhet a hétvégi tornán az SZTE-Szedeák junior csapata, a pécsi esemény pénteki negyeddöntőjében a címvédő ellen kezdenek a szegediek.

Delmagyar.hu

Az SZTE-Szedeák országos döntőbe jutott U18-as csapata.

Fotó: SZTE-Szedeák

A selejtezőből indulva, több akadályt is sikeresen vett az SZTE-Szedeák U18-as csapata, amely a Falco elleni megnyert párharcot követően ott lehet a korosztályos országos A döntőben. Az eseményt péntektől vasárnapig Pécsett, a Rátgéber Akadémián rendezik, a Tisza-partiak ellenfele a negyeddöntők során a tavalyi győztes Sopron lesz.

Augusztusban, amikor megnyertük a székesfehérvári selejtezőt, akkor egyértelmű célként fogalmaztuk meg, hogy jussunk be az A döntőbe, még ha ez elég távoli célnak is tűnt. Nem szeretnénk itt megállni, de innentől kezdve minden meccs ajándék. Az első mérkőzésen eldől a sorsunk, hogy az első négy helyért, vagy az ötödik-nyolcadik helyért zajló küzdelmekben leszünk érdekeltek. A felnőtt csapatunk jópárszor megmutatta, ilyen egymeccses párharcban bármi lehet. Nem mi vagyunk az esélyesek, de nem feltett kézzel utazunk Pécsre, mindent megteszünk azért, hogy meglepetést okozzunk. Egy meccset mindenképpen szeretnénk nyerni a hétvégén – mondta a torna előtt a csapat edzője, Mike János.  

A pénteki nyitónapon a a Szedeák 12.30-tól játszanak a Sopronnal, a torna negyeddöntőiben Kecskemét–DEAC, Honvéd–Vasas és NKA Pécs–KASI mérkőzéseket rendeznek.  

Idén már kétszer játszottunk a Sopronnal, mindkétszer viszonylag egyértelmű meccsen maradtunk alul, de egy mérkőzésen bármi lehetséges. Rajtunk nincs nyomás, úgy mehetünk oda, hogy mindenki élvezheti a játékot, ha ez csak egy tisztes helytállásra lesz elég, akkor sincs probléma, utána lesz még két mérkőzésünk. A Szombathely ellen is nagyon jó hozzáállással dolgoztak a srácok, azóta sem lehet panaszom rájuk, mindenki átérzi a súlyát és nagyon várja, hogy elkezdődjön az országos döntő. Optimista vagyok, persze én is látom, milyen jó csapatokkal játszunk, de hosszú távon biztos jót tesz majd a srácoknak, hogy bekerültünk ebbe a mezőnybe – zárta Mike János.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában