Helyi sport

2024.04.09. 19:23

Pádár Nikolett 100 méter gyorson nyert aranyat, Ugrai Panna harmadik

Aranyéremmel kezdte az úszó országos bajnokságot Pádár Nikolett: a Szegedi Úszó Egylet versenyzője 100 méter gyorsúszásban szerzett bajnoki címet a Duna Arénában zajló verseny első napján. Ugyanebben a számban bronzérmet szerzett a Hód Úszó SE-ből Ugrai Panna.

Vajgely Pál

Pádár Nikolett a legjobb idővel döntőzhet a kedvenc számában.

Fotó: Árvai Károly

Nagyszerűen indította az országos bajnokságot Pádár Nikolett. A Szegedi Úszó Egylet 18 éves sportolója ugyanis a 100 méteres gyorsúszás délelőtti előfutamában új egyéni csúcsot elérve (54.41) a legjobb idővel jutott be a szám fináléjába. Este nem volt kérdéses a bajnoki cím sem, hiszen Pádár Nikolett végig magabiztos versenyzéssel nyerte meg a számot, és ugyan elmaradt a délelőtti idejétől, 54.64-es idővel szerzett aranyérmet. Pádár Nikolettnek kétszáz gyorson megvan az olimpiai A-szintes ideje, de az 53.61-es ötkarikás szint még nem volt célkitűzése a szegediek úszójának az ob-n.

Nagyon örülök, hogy újra országos bajnok lehetek 100 méteren. Az időmmel is elégedett vagyok, edzőtáborból érkezve, pár hónappal az olimpia előtt jó eredménynek számít. Később azért még megpróbálom elérni az olimpiai A-szintet – nyilatkozta a bajnoki címet követően Pádár Nikolett.

A szám döntőjébe harmadik helyen kvalifikálta magát Ugrai Panna, a Hód Úszó SE versenyzője pedig a döntőben is harmadikként ért célba (ideje 55.13), így bronzérmet szerzett.

Az 1500 méteres gyorsúszásban az FTC-ben sportoló szegedi, Fábián Bettina negyedik helyen végzett, a Szegedi Úszó Egyletből Olasz Anna kilencedik, Gasztány Mira a 21. helyen zárt, míg Szabó Flóra (Hód Úszó SE) a 25. időt érte el.

Ami a nyitónap többi vármegyei érdekeltségű eredményét illeti, a Hód Úszó SE-ból Gonda Zita 50 méter háton lett 23., Musa Márk 100 méter gyorson végzett 39. helyen, Kis Lara pedig 50 méter háton lett 54. Mérai Janka két számban is érdekelt volt, 100 gyorson 44., 50 háton 46. helyen végzett.

A keddi nyitónapon egy év kihagyást követően Milák Kristóf is versenyzett, az olimpiai bajnok úszó remek idővel nyert aranyat a 100 méter gyorson, míg a másik nagy visszatérő, Hosszú Katinka pedig bronzérmet nyert 200 vegyesen, de az ideje még messze van az olimpiai szinttől, Zombori Gábornak viszont sikerült megúsznia az olimpiai szintet 200 méter vegyesen.

Az úszó országos bajnokság küzdelmei szerdán is folytatódnak a Duna Arénában, 9 órától rendezik az elődöntőket, majd 17 órától a döntőket, amelyeket élőben közvetít az M4 Sport. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában