Megszenvedtek a pontokért

2024.04.13. 22:24

Sokkoló meccskezdés: a Pick Szeged hétgólos hátrányból nyert Budakalászon

Sokkolóan indult az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának bajnokija Budakalászon. A hazaiak már 12–5-re vezettek, innen sikerült két góllal, 35–33-ra nyerni a Tisza-parti együttesnek.

Becsei Dávid

Mario Sostaric (jobbról) szezoncsúcsot lőtt Budakalászon. 14 gólt szerzett.

Fotó: Karnok Csaba

Bánhidi, Molina és Imsgard nélkül lépett pályára a Szeged Budakalászon. A biztos bajnoki döntős Pick sok hibával kezdett támadásban, aminek köszönhetően a hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést és rohamosan növelték előnyüket. A 13. minutumban már 12–5-re vezetett a Pest megyei alakulat, amelyben Josip Juric-Grgic és Kiss Bence villogott leginkább.

Hétgólos hátrányban védekezést váltott a Szeged. Érkezett a pályára Kalaras, a karmesteri pálca pedig Miguel Martins kezébe került támadásban. Mindkettő jó döntésnek bizonyult, ugyanis egy 5–0-s sorozattal a 18. perc elejére 12–10-re zárkóztak a vendégek, majd egy hazai találatot követően egy 6–0-s szériát követően a 24. percben már 16–13-nál a Szeged járt előrébb, a szünetben pedig 17–21 állt az eredményjelzőn.

Az első félidő részben Mario Sostaricról szólt. A horvát válogatott jobbszélső tizenkét lövésből tizenegy gólt szerzett, ezt sikerült még hárommal megtoldani a második félidőben.

Abban a második játékrészben, amelyben a két-háromgólos különbség állandósult a vendégek javára. A hazai kapuban Váczi Dániel jól védett, ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Tisza-partiak megküzdjenek a két pontért. Bár egyenlíteni egyszer sem tudott már a Budakalász, a meccs hajrájában, az utolsó öt-nyolc percben már nem hibázhatott a Szeged, ugyanis rendre csak egy volt a csapatok között a különbség. Minden hazai találatra volt válaszuk a vendégeknek, így döntetlenért nem támadhattak, a pontot az i-re pedig az utolsó másodpercben Sostaric tette fel a tizennegyedik góljával, 33–35.

Pénteken 20 órától a Szeged a Telekom Veszprém vendége lesz, a Pick Arénában legközelebb április 30-án a NEKA vendégeskedik.

Kárpáti Krisztián: – Gratulálok a Budakalásznak, mert óriási küzdelemre kényszerítette a csapatomat. Az első negyedórában pedig sokkoltak bennünket, hétgólos hátrányba kerültünk.Huszonegy nap alatt ez volt a hatodik mérkőzésünk, emiatt kicsit fásultabban érkeztünk és nehezebben vettük fel a ritmust. A cseréink pályára küldésével, valamint a védekezés megváltoztatásával sikerült visszavenni a meccs irányítását. A szünetben már néggyel vezettünk, amitől túlságosan megnyugodtunk. Váczi Dániel jól védett, így visszajött a mérkőzésbe a hazai együttes. Bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet, de a végén védekezésben jó döntéseket hoztunk, támadásban pedig taktikusabbak voltunk, így elvittük a két pontot.

CYEB-Budakalász–OTP Bank-Pick Szeged 33–35 (17–21) 
Férfi kézilabda NB I., 26. forduló. Budakalász, 400 néző. Vezette: Bóna, Földesi.
Budakalász: Tóth M. – Varjú 2, Sinkovits 1, MIKHALIN 7, KISS B. 5, JURIC-GRGIC 7/1, Kovács D. 4. Csere: VÁCZI D. (kapus), Dávid, Tyiskov 3, Papp B. 1, Halász J. 1, Varga M. 2, Berényi, Szakács , Raniszavljevics. Vezetőedző: Csoknyai István. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – SOSTARIC 14/2, Stepancic 2, Gaber 1, Mackovsek 1, Frimmel 3, Bombac. Csere: Nagy M. (kapus), KALARAS 1, MARTINS 7, Garciandia 3, Szita 1, Jelinic 1, Bodó 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián. 
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.
Hétméteres: 1/1, ill. 4/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában