Pénteken 17.45-kor a Szent Gellért Fórumban Azerbajdzsánt fogadja a válogatott

2024.04.03. 14:17

Szegedi állomás a nők előtt

A magyar női labdarúgó-válogatott hétfő óta Szegeden, a Szent Gellért Fórumban készül. Pénteken 17.45-kor pedig Európa-bajnoki selejtező következik ugyanitt Azerbajdzsán ellen.

Mádi József

Alaposan belakta a szegedi létesítményt a magyar női válogatott.

Fotó: MLSZ

Újra Szegeden szerepel a magyar női labdarúgó-válogatott. Legutóbb Szerbia ellen két felkészülési mérkőzésen láthattuk a csapatot még 2021. júniusában (eredmények: 4–0 és 2–3), azaz ez lesz a női csapat első tétmeccse a Szent Gellért Fórumban.

Az új szövetségi kapitány, Szarvas Alexandra már meg is tartotta első edzéseit a női válogatottnak a pénteki, azeriak elleni Szegeden rendezendő Eb-selejtező mérkőzésre készülve.

Szarvas Alexandrát nemrég nevezték ki a korábbi német kapitány, Margret Kratz helyére neveztek ki március közepén. A fóti születésű, 31 éves szakember Magyarországon játékosként nyert magyar bajnokságot és kupát, ezt követően Németországban és Svájcban idegenlégiósként is helyt állt. 

– Mind az azeri, mind a török csapatról elmondható, hogy agresszív, párharcot kereső csapat, és egyénileg is jó játékosokkal rendelkeznek. Semmiképp sem szabad lebecsülni őket, ami azt illeti, teljes koncentráltsággal és alázattal készülünk ellenük. 22+4 fős keretet hirdettem, hogy minél több játékost meg tudjak ismerni, hiszen már nincsenek felkészülési mérkőzések – nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi kapitány az előttük álló két mérkőzésről.

Ebben a keretben több szegedi származású játékos is szerepel, ilyen Schildkraut Fruzsina, aki jelenleg a török Asya Spor kapusa, illetve Savanya Csilla, a Győr védője és Csányi Diána, a Fradi középpályása. 

A találkozó péntek 17.45-kor kezdődik, jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet venni egységesen 1500 forintért. A mérkőzést az M4 Sport élőben fogja közvetíteni 17.45-kor. 

Ami a folytatást illet, arra már az új szövetség kapitány is kitért, hogy az azeriek elleni szegedi selejtező után Törökországba utazik a magyar válogatott. A második csoportmérkőzését április 9-én 19 órától Isztambulban játssza le.

Az aktuális világranglistán a három érintett nemzeti csapat közül a mieink állnak a legjobban. Magyarország a 39. helyet foglalja el, Törökország 56., míg Azerbajdzsán 63. Az európai selejtezők B ligájában az 1. csoportban a negyedik együttes Svájc, amely a törökökkel kezdi meg a sorozatot szintén pénteken 19 órától otthon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában