Csütörtök 18.45-től: Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged

2024.04.03. 13:27

Történelmi sikerre van szüksége a Pick Szegednek Veszprémben a BL-továbbjutáshoz

Megpróbálja a lehetetlent és hétgólos hátrányát a Veszprém Arénában ledolgozni az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabadcsapata a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért rendezett visszavágón. Csütörtökön 18.45-től (élő: Sport1) Bánhidi Bencéék célja, hogy ledolgozzák hátrányukat. Ekkora különbséggel viszont még egyszer sem győztek a Tisza-partiak a Telekom Veszprém 2008-ban átadott otthonában.

Becsei Dávid

Ligetvári (23-as mezben) kevés lehetőséget hagyott Bánhidinek a gólszerzésre Szegeden.

Fotó: Karnok Csaba

2011. november 27. Utoljára ekkor szenvedett olyan különbségű vereséget a Telekom Veszprém hazai környezetben, amivel holnap este búcsúzna a Bajnokok Ligája küzdelmeitől. A 2011–2012-es BL-szezon csoportkörében a német Füchse Berlin 33–24-re nyert a Veszprém Arénában. Akkor olyan sztárok erősítették a német együttest, mint Iker Romero, Silvio Heinevetter, Torsten Laen, Alexander Pettersson vagy éppen Bartolomej Jaszka. A hazaiaknál pedig ott volt a pályán többek mellett Marko Vujin, Ilyés Ferenc, Császár Gábor, Pérez Carlos, Renato Sulic és Mirko Alilovic.

37–30. Ennyire nyert múlt csütörtökön a Veszprém Szegeden. Ezzel a bakonyiak négymeccses győzelmi sorozatban vannak a Pick ellen, ugyanis az előző idény bajnoki döntőjének utolsó két felvonását, valamint az idei eddig egyetlen alapszakasz-találkozójukat és a BL-meccset is ők nyerték meg. Utoljára 2023. június 2-án győzött a Szeged a Veszprémmel szemben. A bajnoki döntő első mérkőzésén a Pick Arénában 31–25-re múlták felül a vendégeket. Egy egy parádés győzelem volt, de csütörtök este viszont még ez a különbség sem jelentene továbbjutást a Bajnokok Ligájában a Tisza-partiak számára.

A berliniek kilencgólos sikerén túl a Paris Saint-Germain ötgólos, 29–24-es győzelme a legnagyobb különbségű hazai vereség a Veszprém Arénában. Az valószínűleg mindenidők legerősebb PSG-je volt a Karabatic testvérekkel, Mikkel Hansennel, Nedim Remilivel vagy éppen Viran Morrosszal.

A magyar bajnokság alapszakaszában már a Pick Szeged is aratott ötgólos sikert Veszprém Arénában, ennél nagyobb különbségűt viszont még nem. 2018. október 21-én 32–27-re nyert Juan Carlos Pastor együttese. Akkor a kékek legeredményesebb játékosa Källman volt hat góllal, de Maqueda is öt, Bodó és Bombac pedig négy-gy gólig jutott.

Holnap este pedig nem kisebb feladat vár a szegediekre, mint nyolc góllal nyerni a továbbjutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában