Helyi sport

2024.04.19. 21:59

Újabb nagykülönbségű szegedi vereség Veszprémben

Szétesett a második félidő elejére a szegediek játéka. Negyedszer nyert idén a Telekom Veszprém az OTP Bank-Pick Szeged ellen, ezúttal hazai környezetben a bajnoki alapszakaszban, 36–27-re.

Becsei Dávid

Luka Stepancic négy gólt lőtt a Veszprém ellen.

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Bánhidi Bencére és Szita Zoltánra kisebb sérülés miatt nem számíthatott Kárpáti Krisztián, míg Emil Imsgard a "fiatal szabály" miatt maradt ki a szegedi keretből a rangadón.

Meglepő módon, rögtön hét a hat elleni támadójátékkal kezdett a Pick Szeged Veszprémben. A várt áttörést nem hozta meg ez a játékforma, 3–0-val indítottak a hazaiak. Ezt követően 4–4-nél már egyenlőt mutatott az eredményjelzőn tíz perc játékot követően. Ezután kezdte el növelni folyamatosan az előnyét a Veszprém, amelynek kapujában Corrales fontos védéseket mutatott be. Vendégoldalon ezúttal Nagy Martin kezdett, aki bár mennyiségileg elmaradt legutóbbi teljesítményétől, de így is több bravúrt bemutatott. Az első félidő második negyedórájában hatgólos hízott a hazaiak előnye.

A második félidő eleján villámgyorsan alakult ki a tízgólos különbség. A 43. percben 26–16-nál számolt rá a veszprémi közönség a szegedi csapatra. Sokat játszott emberhátrányban a Szeged, ez pedig megpecsételte a frusztráltan játszó vendégcsapat dolgát. A vége sima veszprémi siker, legközelebb a magyar kupa-döntőben találhat a két együttes május 19-én Tatabányán, amennyiben mindketten sikeresen veszik az elődöntőt.

Ami pedig a bajnoki döntőt illeti, ezzel eldőlt, hogy Veszprémben rendezik az első meccset és a harmadikat, amennyiben szükség lesz rá, míg a másodikat Szegeden. Ennek a párharcnak még nincs pontos időpontja.

Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged 36–27 (16–10)
Férfi kézilabda NB I., alapszakasz, 22. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna, 4380 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 3/1, Jahja 5/2, Remii 4, Fabregas 3, Elderaa, Descat 3. Csere: M. Jensen (kapus), Ligetvári 1, Casado 2, Pesmalbek 4, Sandell 2, Koszorotov 3, Elísson 4, Végh 2. Vezetőedző: Momir Ilics.
OTP Bank-Pick Szeged: Nagy M. – Sostaric 4, Garciandía 4, Mackovsek 1, Kalaras, Jelinic 1, Bombac 2. Csere: Mikler (kapus), Martins 2, Gaber 3, Frimmel 2, Stepancic 4, Bodó 3, Szilágyi 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 3/3, ill. -.
Kiállítás: 8, ill. 14 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában