Helyi sport

2024.04.14. 20:30

Zárkózik az FK, hazai sikerek a felsőházban - FOTÓK

Második vereségét szenvedte el a rájátszás során a labdarúgó vármegyei I. osztályban a listavezető SZVSE, az FK Szeged pedig újabb győzelmével közelít a bentmaradást jelentő helyek felé.

Vajgely Pál

Ezúttal a kupában találkozik egymással a Kiskundorozsma és az SZVSE.

Fotó: Karnok Csaba

Az alapszakasz első fordulója után a rájátszás során is legyőzte az SZVSE-t a Kiskundorozsma. Bár a listavezető szerezte meg a vezetést, a dorozsmaiak egy oldalról belőtt labda után egyenlítettek, amikor a lecsorgót Kis vágta a léc alá. A második félidő közepén Kalapács távoli szabadrúgás-bombájával fordított a Kiskundorozsma, amely végül megőrizte előnyét, és újabb nagy skalpot szerzett.

Az SZVSE előnye viszont megmaradt 11 pontos, hiszen a Tiszasziget nyerte az Algyő elleni rangadót. A forgatókönyv itt is hasonló volt, hiszen az Algyő került előnybe, de a lüktető, jó iramú mérkőzésen a rendes játékidő utolsó játékperce tartogatta a slusszpoént. Hiába volt nagy ziccere az Algyőnek, a második gólt a Tiszasziget szerezte, miután egy szépen felépített támadás végén Szabó Dávid visszagurítását követően Buzsáki lőtt közelről az algyői kapuba, ezzel a Tiszasziget a felsőházi rájátszás egyetlen hibátlan csapata – egyúttal mindkét csapat 52–52 ponttal várhatja a folytatást az SZVSE mögött. A Mórahalom a meccs utolsó negyedében fordított a Makó ellen, és követi a két riválist.

Az alsóházban egymás után második sikerét aratta az FK Szeged, amely ezzel négy pontra zárkózott az Ásotthalom–HFC II. duóra. Az alsóház vasárnapi mérkőzésén ugyan mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de végül sem a Bordány, sem az Ásotthalom nem tudott betalálni.

 

Vármegyei I. osztály, rájátszás, 3. forduló, felsőház

Tiszasziget–M-Perfect Home-Algyő 2–1 (1-0)
Tiszasziget, 150 néző. Vezette: Vörös Gábor – jól (Fülöp, Nagy N.).
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Varga Z. (Szabó D., 86.), Németh Z., Tóth I. (Drágity, 79.), Bálint, Skribek Á., Baka (Kollár, 74.), Dancsok (Buzsáki, 88.), Farkas, Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Algyő: Heckó – Rádi (Horváth A., 79.), Vastag, Kiss R. (Patai, a szünetben), Bozóki, Dudás, Deák (Kovács M., 73.), Csányi Á. (Kardos, 64.), Bogdán, Pócs, Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Varga Z. (22.), Buzsáki (90.), ill. Csányi Á. (54.).
Jók: mindenki, ill. Rádi, Csányi Á., Bogdán, Pócs.
Bány Tamás:Nagyra tartom a csapatomat ez után a győzelem után. Az Algyő egy nagyszerű csapat, bíztam benne, hogy el tudjuk kapni őket, a játékosaim hittek is benne. Kiderült, nem csak tizenegy játékosra számíthatok.
Fülöp Tibor:A döntetlenre rászolgáltunk volna, és megvoltak a lehetőségeink a győzelemre is, de ellenfelünk jobb helyzetkihasználással bírt. Nagyot melóztak a srácok, sokba kerültek az egyéni hibáink. Gratulálok Bány Tomi barátomnak a győzelemhez!

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Makó 3–1 (0-1)
Mórahalom, 100 néző. Vezette: Pap Zsigmond Bence – jól (Bereczki, Minda).
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Róka, Hatvani (Bokányi, a szünetben), Rádóczi, Ábrahám, Holcsik (Csehó, 66.), Pető, Heidrich (Nagy M., 77.), Pióker (Tajthy, 73.), Szalma (Hovanyecz, 85.). Edző: Papp Endre.
Makó: Kurunczi – Molnár D., Fancsali, Vas (Petrovics, 80.), Kardos, Frank, László (Pepó, 67.), Rakity, Czebe (Bódi, 72.), Borbély (Sinka, 91.), Dancsó. Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Rádóczi (48.), Róka (63.), Bokányi (90.), ill. Vas (15.).
Kiállítva: Frank (74.).
Jók: Bokányi, Vajda, Pető, Ábrahám, Rádóczi, ill. Kardos, Dancsó.
Papp Endre: Sok hibával játszottunk az első félidőben, de a második játékrészben mindenki belerakott mindent, és a végére magabiztos győzelmet arattunk egy szívós, nagyon szervezett Makó ellen.
Botlik Róbert: Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, a szünet után azonban fordított a Mórahalom. Pozitívum, hogy tíz emberrel is jól játszottunk. Gratulálok a Mórahalomnak!

Kiskundorozsma–SZVSE-G-Falc Kft. 2–1 (0-1)
Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Dobó Attila – kiválóan (Halász, Gargya).
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Molnár K., Kalapács, Bodonji (Agócsy, 13.), Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Bozsó, Kis B. Edző: Ottlik Sándor.
SZVSE: Seres – Pócs, Csamangó, Rádai, Beretka, Albert, Mezei, Lévai, Papp Á., Amariutei (Ábrahám-Fúrús, 77.), Baji (Kelemen, 67.). Edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Kis B. (47.), Kalapács (68.), ill. Albert (19.).
Jók: mindenki, ill. Albert, Lévai, Pócs.
Ottlik Sándor:Egy sportszerű, hajtós mérkőzésen úgy érzem, ma jobban játszottunk és megérdemelt győzelmet arattunk.
Kelemen Balázs: – A pozitívum, hogy nem csökkent az előnyünk a bajnokságban, a negatívumokat pedig csapatként kell megoldjuk. Gratulálok a Dorozsmának a győzelemhez!

Alsóház

FK 1899 Szeged–Balástya 1–0 (0-0)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Bartucz, Kiss M.).
FK Szeged: Kőrösi – Bürgés (Miklós, 58.), Tóth G., Oláh, Bóta (Dóra, 53.), Csuka, Hegyesi P., Hegyesi B., Magyar, Molnár Á. (Varga V., 53.), Sisák. Játékos-edző: Dóra János.
Balástya: Mészáros – Bitó, Szádeczky, Faragó (Sári, 83.), Mágocsi (Szabó A., 83.), Fekete (Tóth P., 56.), Szántó, Márkus, Vörös, Tóth G., Bárkányi. Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Gólszerző: Hegyesi B. (76.).
Jók: mindenki, ill. senki.
Dóra János: Egyre feljebb furakodom, jaj de magas ez a torony! Még-még-még-még, ennyi nem elég!
Szádeczky Zalán: Úgy éreztem, mezőnyben jobb volt a játékunk, mint az elmúlt hetekben, viszont az átütő erő hiányzott a csapatból. Készülünk a következő meccsre, gratulálok az FK-nak!

Hódmezővásárhelyi FC II.–Szentesi Kinizsi 2–2 (1-2)
Hódmezővásárhely, 50 néző. Vezette: Bálint Dániel – jól (Kiss D., Buzon).
HFC II.: Hegyes – Vass, Arany (Pálinkás, a szünetben), Herczeg, Orovecz (Daraki, 88.), Buzás, Rabecz, Bencze, Czékus, Kis D. (Patkós, 61.), Karácsonyi (Marton, a szünetben). Edző: Vinnai István.
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Bartucz B., Rostás, Mihály, Bartucz P. (Péter, 65.), Sarusi, Locskai (Szőke, 79.), Rácz D. (Bíró, a szünetben), Piti (Koncz, a szünetben), Becsek, Bertók (Illés, 72.). Edző: Szöllősi Ferenc.
Gólszerzők: Rabecz (26.), Marton (48.), ill. Bertók (17.), Sarusi (32.).
Jók: Herczeg, Czékus, Rabecz, Orovecz, ill. Sarusi, Mihály, Bartucz B. 
Vinnai István: Jó iramú mérkőzésen, amit lehetett, kihagytunk. Úgy gondolom, győzelmet érdemeltünk volna.
Szöllősi Ferenc: – Kevés helyzetünkből kettőt értékesítettünk, az ellenfélnek nagyobb lehetőségei voltak. Küzdöttünk, ez most egy döntetlenre volt elég.

Bordány–Ásotthalom 0-0
Bordány, 300 néző. Vezette: Mucsi Zsolt – jól (Halász, Burzon).
Bordány: Vasas (Grund, 59.) – Faragó-Barát, Márki, Kovács K. (Fodor B., a szünetben), Kovács P., Visnyei, Pióker (Fodor Á., 65.), Kis L., Forgó (Krizs, 87.), Sárkány (Márton, 72.), Kovács D. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Malatinszki D., Góra (Tóth A., 84.), Kothencz L. (Kothencz G., 59.), Szilágyi (Vetstein, 70.), Dobák (Szász, 87.), Savanya, Király, Sándor, Hevesi M. Edző: Hevesi Tibor.
Jók: Márki, Kovács P., Kovács D., ill. Király, Kothencz L.
Nagy Torma Ricsárd: Kihoztuk a minimumot a meccsből. Végig mi diktáltuk a tempót, nekünk voltak helyzeteink, de most be kell érnünk az egy ponttal.
Hevesi Tibor: – Egy hektikus mérkőzésen úgy gondolom, igazságos döntetlen született.

A következő forduló programja:
Felsőház, szombat, 17 óra: Kéménygyártó-Mórahalom VSE–SZVSE-G-Falc Kft., Makó–Tiszasziget, Kiskundorozsma–M-Perfect Home-Algyő. Alsóház, péntek, 19 óra: Hódmezővásárhelyi FC II.–Balástya. Szombat, 17 óra: Bordány–FK 1899 Szeged. Vasárnap, 17 óra: Ásotthalom–Szentesi Kinizsi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában