11. helyen végeztek a bajnokságban

2024.05.15. 06:00

A Metalcom Szentes drámai végjátékkal zárta a szezont

Ötgólos hátrányból egyenlített az UVSE Szentesen, de a Metalcom másodszor is ellépett néggyel, végül 12–10-re győzött, amivel lezárta a 11. helyért folyó párharcot a férfi vízilabda OB I.-ben.

Becsei Dávid

Illusztráció: Török János

Ünnepség előzte meg a mérkőzést, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke, Cserháti Gyula, és elnökségi tagja, Őze László köszöntötte a klub leány gyermekbajnokságban ezüstérmes csapatát. 

Asanin révén bombagóllal indult a találkozó, 1–0. Stabi­lan védekezett a Metalcom, he­­lyükön voltak a blokkok, de Kovács B. is magabiztosan védett. A hatodik percben Szatmári zavarta ki a pókokat a jobb felső sarokból, majd nem sokkal később Vékony lőtt okos gólt, 3–0. 

UVSE-góllal indult a második negyed, amelyre rögtön válaszolt a Szentes, Hajdú a rövid kapufa mellé remekül húzta le a labdát, 4–1. A negyed derekán Korbán révén kettőre csökkent az UVSE hátránya. Magyar és Hajdú viszont újabb találatot jegyzett, majd a nagyszünet előtt két másodperccel Szatmári pazar bejátszását Vismeg nem tudta ellőni, de ötméterest ítéltek a játékvezetők, amit Asanin váltott gólra, 7–2. 

Rémálommal felérő harma­dik negyedet produkált a Szentes. Támadásban teljesen elbizonytalanodott, sorra rossz döntéseket hoztak Szatmáriék. Ennek következtében két sikeres megúszásuk is volt a vendégeknek, a hajrában pedig már 7–6-ot mutatott a tábla. Kétszer Kovács bravúrja akadályozta meg az egyenlítést, de egy perccel a negyed vége előtt már nem tudott ő sem védeni, 7–7. „Új meccs” kezdődött, harmincöt másodperccel a harmadik ne­­gyed vége előtt Hajdú törte meg a hazai gólcsendet, 8–7. 

A negyedik negyed derekára 11–7-re ellépett a Szentes, innen 11–10-ig zárkózott fel az UVSE. Ötvenkét másodperc drámai küzdelem jöhetett volna, de Magyar gólt lőtt húsz másodperccel a vége előtt, így a 11. helyen végzett a Szentes. 

Metalcom Szentes–UVSE 12–10 (3–0, 4–2, 1–5, 4–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., a 11. helyért, 2. mérkőzést. Szentes, 170 néző. Vezette: Ádám F., Csizmadia.
Szentes: Kovács B. – Pethe, Asanin 2, Magyar 2, Szatmári 3, Vismeg B., Biros B. Csere: Pászti (kapus), Bozó, Vékony 1, Csorba, Kürti-Szabó M., Hajdú 4, Makán R. Vezetőedző: Kis Gábor.
UVSE: Korom – Kardos 1, Korbán 2, Besenyei 2, Barics, Korbács 2, Bencz. Csere: Csiszer (kapus), Herczeg 1, Hegedűs Cs. 1, Gidófalvy, Kedves 1, Hegedűs Z. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 6/4.
Ötméteresből: 2/2, ill. -.
Kipontozódott: Kardos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában