Helyi sport

2024.05.17. 11:38

A zárófordulóban dől el két bajnoki cím is a vármegyei labdarúgásban

A Csongrád-Csanád vármegyei labdarúgó-bajnokságok közül a IV. osztály mindkét csoportjában az utolsó forduló következik, ráadásul mindkét bajnokságban erre a játéknapra maradt a döntés a bajnoki címet illetően.

Vajgely Pál

Az Algyőre újabb rangadó vár, a Mórahalom Makóra látogat.

Fotó: Török János

A vármegyei I. osztály felsőházi rájátszásában az ezüstéremért folytatott harcban vív hatpontos csatát egymással az Algyő és a Tiszasziget, míg a már biztos bajnok SZVSE a Kiskundorozsmát fogadja. Az alsóházban a kiesés elleni küzdelem élesedhet tovább, az FK Szeged sorsa már a múlt hétvégén eldőlt. 

A vármegyei II. osztályban bajnokot avathatnak hétvégén, ehhez a Sándorfalvának egy pont is elég a sereghajtó Apátfalva ellen, hiszen a Deszk pontszámban még igen, győzelmek számában azonban már nem tudja beérni a listavezetőt.

A IV. osztályban az utolsó fordulót rendezik a pünkösdi hétvégén, és mindkét csoportban az utolsó fordulóra maradt a döntés az aranyérmet illetően. A Homokháti csoportban a 39 pontos Kistelek a 41 ponttal élen álló Újszentivánt fogadja, de a 40 ponttal álló Domaszék is bajnok lehet még. A Tisza-Maros csoportban egyszerűbb a helyzet, ha a Tápé nem kap ki a Kiszombortól, akkor a tápéiak a csoport bajnokai. 

A hétvégi program, vármegyei I. osztály, felsőház, Szombat, 17.30: M-Perfect Home-Algyő–Tiszasziget, Makó–Kéménygyártó-Mórahalom VSE.  Vasárnap, 17.30: SZVSE-G-Falc Kft.–Kiskundorozsma. Alsóház, szombat, 17.30: Szentesi Kinizsi–Hódmezővásárhelyi FC II. Balástya–FK 1899 Szeged. Vasárnap, 17.30: Ásotthalom–Bordány SK. 

Vármegyei II. osztály, szombat, 17.30: Mártély–UTC, Sándorfalva–Apátfalva, Zsombó–Mindszent, Röszke–Csanytelek, St. Mihály–Deszk, Tömörkény–Csengele. Vasárnap, 17.30: Algyő II.–Csongrád-Draxi Gép Kft. 

Vármegyei III. osztály, szombat, 16 óra: Zákányszék–Forráskút. 16.30: Szatymaz–Sándorfalva II. 17.30: Csanádpalota–Ruzsa, Üllés–Tiszasziget II. Vasárnap, 17.30: Bordány II.–Baks, Földeák–Pusztamérges A Makó FC-Duocor Givaudan és az Öttömös szabadnapos. 

Vármegyei IV. osztály, Homokháti csoport, szombat, 17.30: Kistelek–Újszentiván, Domaszék–Fülöp SE, Csanytelek II.–Balástya II., Dóc–Tömörkény II. A Kiskundorozsma II. szabadnapos. Tisza-Maros csoport, szombat, 14 óra: Hódmezővásárhelyi FC III.–Kübekháza. Vasárnap, 14 óra: Ópusztaszer–Nagylak. 17.30: Pázsit–Mindszent II., Tápé–Kiszombor, Ambrózfalva–MAS SE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában