Helyi sport

2024.05.11. 19:59

Drámai végjáték után nyert Kecskeméten, és bennmaradt a Szedeák

Az utolsó két percben nyolcpontos hátrányt tüntetett el, és legyőzte idegenben a Kecskemétet, ezzel pedig biztosan bent maradt az SZTE-Szedeák!

Vajgely Pál

Volt ok az örömre a kecskeméti meccs végén, bennmaradt a Szedeák!

Fotó: Karnok Csaba

Úgy léphetett pályára Kecskeméten az SZTE-Szedeák, hogy amennyiben nyer, akkor két fordulóval a szezon vége előtt bebiztosítja bennmaradását a férfi kosárlabda NB I./A csoportban.

Cohill Eric büntetői nyitották a meccset, és igencsak töredezett volt a játék az első percekben – viszont mindkét oldal pontosan kezdett támadásban. Bogues hármasa után 14–9-re vezetett a Kecskemét, de Ryan Woolrdige sebességével nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, a szegedi irányító pontjaival hamar utolérte ellenfelét a Szedeák. Nem sokkal később Zsíros hármasa, majd Locke büntetői után már a népes szurkolótábor által biztatott Tisza-partiak vezettek öt ponttal 21–26-nél, csakhogy Woolridge-re ráfújták a harmadik személyi hibát is, így le kellett cserélnie őt Simándi Árpádnak. Sinik távolija zárta az első játékrészt, amely után egy ponttal jobban álltak a szegediek, 28–29.

Hét szegedi ponttal kezdődött a második negyed, így Lake zsákolását követően, 28–36-nál időt kértek a hazaiak. Uralta a lepattanókat a Szedeák, amely a labdára is nagyon vigyázott, viszont ezekből nem tudott komolyabb előnyt kiépíteni. Lukovics közelije után egylabdás különbségnél kért időt Simándi Árpád (37–40), majd Bognár lépett elő, és szerzett zsinórban öt pontot, 37–45. A félidőt Lukovics büntetői zárták, hatpontos szegedi vezetéssel mehettek a csapatok az öltözőbe, 39–45.

A harmadik negyedben bár hétpontos előnyben is volt a szegedi csapat, Bogues távolijával hosszú idő után vezetett a Kecskemét 51–50-nél, majd Dramicsanin némi szerencsével bedobott egy távolit, 56–52-nél időt kért a Szedeák. Támadásban megállt a szegedi csapat, amely nyolc perc alatt csak kilenc pontot szerzett, Zsíros büntetői után is ötpontos hátrányból várhatta a negyed utolsó két percét. Locke öt pontja zárta ezt a tíz percet, ennek köszönhetően pedig teljesen nyílt helyzetből jöhetett az utolsó negyed, 65–62. 

Zsíros távolijával hamar visszavette a vezetést a Szedeák, viszont Sinik faulttal együtt szerzett kosarat, két perc alatt négy hibát is ráfújtak a szegediekre. Bailey triplái kimaradtak, Dramicsaniné viszont nem, 71–67-nél kért időt Simándi Árpád. Kucsera öt pontjával kilencpontos hátrányba került a Szedeák öt és fél perccel a vége előtt, 76–67 – nem jöttek a szegedi kinti dobások. Három perc volt már csak vissza, amikor nyolc volt a szegedi hátrány, a legjobbkor jött Woolridge két triplája, 80–78-nál kért időt a Kecskemét. Bogues is betalált kintről, de Bognár visszadobta - elképesztő pillanatok voltak, 83–81. Karahodzsics közelije lejött, Woolridge pedig végigszáguldott a labdával, 83–83, 56 másodperc maradt az órán, jött az újabb kecskeméti időkérés. Sinik közelije kimaradt, Bognár viszont visszatette a támadólepattanót, már a szegedieknél volt az előny, 22 másodperccel a vége előtt, 83–85.

Bogues emelt rá egy hármast, de ez rövid lett, Mucza pedig megszerezte a labdát: bár az utolsó negyedben nyolcpontos hátrányban is volt, de fordított, ezzel a győzelemmel pedig bebiztosította bennmaradását az SZTE-Szedeák!  

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–SZTE-Szedeák 83–85 (28–29, 11–16, 26–17, 18–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, playout, 8. forduló. Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi, Györfy, Fodor.
Kecskemét: Sinik 13/3, Wittmann 5/3, Ivkovics 6/6, Lukovics 14/3, Karahodzsics 6. Csere: DRAMICSANIN 18/6, Bogues 13/9, Kucsera 8/3, Tóth B. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics. 
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 23/6, LOCKE 23/3, Cohill 5/3, Bognár 11/3, Lake 3. Csere: ZSÍROS 13/9, Mucza, Balogh, Bailey 7, Mayer. Vezetőedző: Simándi Árpád. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában