Helyi sport

2024.05.12. 19:38

Egyenrangú ellenfele volt a csoport bajnokának a Szeged-Csanád GA II.

Az első percben született gól eldöntötte a pontok sorsát, hiába volt pariban a Békéscsabával, nem tudott pontot szerezni, így nehéz helyzetbe került a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.

Vajgely Pál

A szegedi fiatalok közel álltak a pontszerzéshez a bajnok otthonában, így viszont nehéz helyzetbe kerültek.

Fotó: Gémes Sándor

A forduló előtt már biztosan bajnok Békéscsaba vendége volt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 

Már az első percben hátrányba kerültek a bennmaradásért küzdő Tisza-partiak, egy jobb oldali beadásra érkezett a hosszún Vólent, akinek lefejelt labdája a bal alsóba pattogott, 1–0. Pár perccel később Doncsecz Levente húzott középre balról, és a tizenhatos előteréből jobb lábbal kilőtte a jobb alsót – azonban a játékvezető lest jelezve nem adta meg a találatot, holott a két szegedi támadó nem avatkozott játékba, és különösebben nem is zavarta Krnácsot. 

Küzdelmes, kemény meccs zajlott a pályán, abszolút méltó ellenfele volt a Dél-keleti csoport bajnokának a Szeged-Csanád GA II. Ebben a mederben, sok-sok párharccal zajlott a meccs, majd a végjátékhoz közeledve többet kockáztattak a szegediek. Maronyai hiába került fölre többször is, nem ítélt büntetőt a játékvezető, majd két remek lövés után Krnácsnak kellett nagyot védenie, de maradt az 1–0. Az utolsó pillanatokban Lestyán szabálytalankodott a ziccerben kiugró Mihállyal szemben, amiért piros lapot kapott. 

Bá nagyot küzdött, és abszolút pariban volt a bajnokkal a Tisza-parti gárda, nem tudott pontot szerezni: ez pedig különösen azért fájó, mert a riválisok közül a Martfű és a Kecskemét II. is nyerni tudott, így a biztos bennmaradást jelentő, 12. helyen álló Pénzügyőr öt pontnyi távolságra van a szegediektől két fordulóval a szezon vége előtt.

Békéscsaba 1912 Előre–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 1–0 (1-0)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 28. forduló. Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 550 néző. vezette: Tóth Tamás (Tőkés, Gergely).
Békéscsaba: Krnács – Komáromi (Mihály, 67.), Farkas (Kovács G., 41.), Pintér, Zvara (Ilyés, 80.), Vólent (Zádori, 67.), Kuzma, Kóródi, Tóth M., Bora, Sármány (Hulicsár, 67.). Edző: Csató Sándor.
Szeged-Csanád GA II.: Onódi – Sándor, Berta, Benyó, Lestyán, Doncsecz, Bakó, Dudás (Fábiánkovits, 80.), Nagy D., Gyuga, Pataki. Edző: Bilics Igor.
Gólszerző: Vólent (1.).
Kiállítva: Lestyán (91.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában