Szlovákiában rendezik az egyéni teke-világbajnokságot

2024.05.13. 11:47

Három szegedi utazhat Breznóba

A szlovákiai Brezno ad otthont négy korosztályban (U14, U18, U23, felnőtt) a teke egyéni világbajnokságnak, amelyen a felnőtt magyar keretben három Szegedi TE-játékos kaphat helyet.

Mádi József

A világbajnokságnak a breznói csarnok ad otthont, amely már készen áll a játékosok fogadására.

Fotó: Matesz

Túl van a közös kaposvári edzésen a magyar férfi tekeválogatott, amelynek öt tagja készülhet a szlovákiai Breznóban rendezendő egyéni világbajnokságra. A zalaegerszegi Nemes Attila és a répcelaki Móricz Zoltán mellett a Szegedi TE bajnokcsapatá hárman képviselik: Karsai László, Zapletán Zsombor és Kozma Károly.

Az U14-esek és az U18-asok május 14. és 21., az U23-asok május 21. és 26., míg a felnőttek május 27. és június 1. között küzdenek az érmekért.

A felnőtt válogatott május 26-án utazik el a szlovákiai városba, majd 27-és és 28-án rendezik a klasszikus egyéni selejtezőjét. Május 29-én tandem és sprint nap lesz, ekkor már érmeket is kiosztanak az előbbi szakágban. Május 30-án folytatódik a selejtező legjobb 32 részvevőjével a klasszikus egyéni verseny és a sprint is, 31-én tartják a nyolcad- és a negyeddöntőket, majd június 1-jén az elődöntőket és a helyosztókat a klasszikus egyéni számban.   

A vb után még vár egy feladat a szegediekre, hiszen június 8-án 11 órától Debrecenben rendezik a magyar kupa négyes döntőjét, amelyben a Szegedi TE a Kaposvárral (szuperliga-2.), a Salgóbátonnyal (NB I., keleti csoport, bajnok) és a Sárvárral (NB I., Nyugati csoport, 6.) küzd majd az első helyért. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában