Helyi sport

2024.05.17. 17:00

Kaposváron zárja a szezont az SZTE-Szedeák

A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság kiesője, a Kaposvár vendégeként játszik ebben a szezonban utoljára az SZTE-Szedeák.

Vajgely Pál

Mucza Tamásék a Kaposvár ellen zárják a 2023-24-es szezont.

Fotó: Karnok Csaba

Szombat 18 órától szezonbeli utolsó mérkőzését vívja az SZTE-Szedeák, amely a Kaposvár otthonában búcsúzik a 2023-24-es szezontól.

Ahhoz a somogyi csapathoz látogatnak a Tisza-partiak, amely szerdán elveszítette a Kecskemét elleni, sorsdöntő mérkőzését, ennek következtében eldőlt, hogy a szezon végén búcsúzni kényszerül a férfi kosárlabda élvonalbeli küzdelmeitől. 

A Kaposvár tehát biztos kiesőként várja ezt a mérkőzést, míg a jövő évi, A csoportos tagságát már korábban bebiztosító szegediek számára még a helyezés tekintetében van tétje a szombati mérkőzésnek. Fentebb már nem léphetnek Zsíros Péterék, hiszen ha pontszámban utol is érnék a Paksot, a playout során mind a két mérkőzést az ASE nyerte, így nem előzheti meg őt a Szedeák. Így csupán az a kérdés, hogy tizenegy, vagy tizenkettedik helyen zárja a Tisza-parti gárda ezt a szezont. A 11. helyről csak akkor csúszhat le a szegedi csapat, ha a Körmend legyőzi az Oroszlányt, miközben a Szedeák elveszíti a szezonzáró mérkőzését. 

Ahogy szerdán az Oroszlány otthonában, úgy bizonyára a szezon utolsó mérkőzésén is azon lesz a hangsúly, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon. Az alapszakasz során egyébként sikerült nyernie ebben a szezonban a Kaposvár Arénában a Szedeáknak, december elején Noah Locke 38 pontjának is köszönhetően 105–90-re nyertek a szegediek. A két csapat legutóbbi, április végén lejátszott meccsét azonban a Kaposvár nyerte az újszegedi sportcsarnokban, a mai meccs során viszont várhatóan nem a végeredményen lesz a fő hangsúly. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában