A szegedi származású labdarúgó magyar kupát nyert és bajnoki ezüstérmes lett

2024.05.22. 13:58

Sikerek között műtötték meg

Magyarkupagyőztes lett a Pakssal a szegedi származású labdarúgó, Szélpál Norbert, aki a döntőben a Ferencváros ellen 2–0-ra megnyert mérkőzésen nem játszott sérülés miatt, sőt a meccs másnapján megműtötték a combját. Emellett bajnoki ezüstöt is személyesen vette át.

Mádi József

Szélpál Norbert nem játszott, és már megműtve vette át a bajnoki ezüstérmet.

Fotó: Paksi FC

– Hogy van?

– A döntő másnapján rögtön megműtötték a combomat, és már pénteken ki is engedtek, szombaton pedig kimentem a paksi stadionba. Azóta otthon töltöm az időt, pihentetem a lábamat és sokat játszom a gyermekemmel. A combom hátsó részén ínszakadásom volt, azt varrták vissza a helyére. Ez a sérülés máér elég régóta megvolt, fájt a lábam, de a szezon nagy részét azért végigfutballoztam. A Fehérvár elleni mérkőzésen éreztem újra a nyilallást, még erősebbek lettek a fájdalmat, majd ezután kerültem olyan orvoshoz, aki azt mondta, meg kell műteni.  

– Szélpál Norbert magyarkupagyőztes labdarúgó. Milyen érzés ezt hallani?

– Nyilvánvalóan nagyon jó, hiszen minden játékos álma, hogy megnyerjen valamilyen sorozatot. Sajnálom, hogy a döntőben nem tudtam játszani, de ettől függetlenül az odavezető úton két mérkőzésen kaptam szerepet, és sajnos az elődöntő már kimaradt. Büszke vagyok rá.

– Emellett bajnoki második lett a Pakssal. Ezt az eredményt hova teszi a pályafutásában?

– Ez egészen elképesztő. A szezon előtt minél előrébb szerettünk volna végzeni, de ezt azért nem gondoltuk. A szezon felénél már volt erre reális esély, de korábban csak álom volt. 

– Egy héten belül két ilyen eredmény között lehet sorrendet felállítani?

– A kupaarany elsőséget jelent, ahhoz hat mérkőzés vezet, viszont a bajnoki ezüsthöz meg harminchárom mérkőzés kellett. Az utóbbi talán munkásabb, és jóval hosszabb folyamat eredménye, de most mégis inkább a magyarkupát emelném ki. 

– Hogyan alakul a folytatás?

– Még két év van a szerződésemből, amikor egészséges vagyok, játszom is, így nincs okom panaszra és a váltásra sem. Tökéletes helyen vagyok, jól érzem magam.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában