Megnyílt az Önkéntes Pont Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Február 1-jén újra megnyílt az önkéntes tevékenységet népszerűsítő és szervező Önkéntes Pont Hódmezővásárhelyen, amelynek működtetését a Németh László Városi Könyvtár vállalta – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Kósa Lászlóné Tóth Krisztina, a Csongrád Megyei Önkéntes Centrumot 2006 óta üzemeltető Talentum Alapítvány irodavezetője.

Munkatársunktól

Elmondta: 2008-ig Szegeden működtek, 2009-ben Makón, Vásárhelyen (közel 3 év után megszűnt), Mindszenten, Szentesen és Csongrádon nyílt Önkéntes Pont, majd tavaly több kisebb település követte a példát, valóságos hálózatot alakítva ki a megyében. A hónap elejétől – mint már volt róla szó – az NLVK lett a „gazdaintézmény", és a könyvtár teljes nyitvatartási idejében információhoz juthatnak az önkéntes munka iránt érdeklődők. Az intézménynek a tevékenység propagálásán túl adatrögzítés és közlés, valamint előadások, események, programok szervezése a feladata. [namelink name="Soós Csilla"] könyvtárigazgató közölte: első lépésként megkeresik az intézményeket, civilszervezeteket. Az NLVK-ban lévő „ponton" önkéntesek fogadóhelyeként és ilyen munkát vállaló magánszemélyként is lehet regisztrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!