Portik-Laborc: a Jobbik vizsgáltatná a hódmezővásárhelyi szálat

A Jobbik kérdésekkel és közérdekű bejelentéssel fordul a legfőbb ügyészhez a Portik Tamás érdekeltségébe tartozó General Média és Hódmezővásárhely önkormányzata között létrejött 2007-es adásvétel miatt - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Hegedűs Lorántné.

Delmagyar.hu

A Hódmezővásárhely önkormányzata mindenben a törvényeknek és az önkormányzat vagyongazdálkodási rendeletének megfelelően járt el az egykori iskolaépület értékesítése során - közölte [namelink name="Korsós Ágnes"] címzetes főjegyző Hegedűs Lórántné jobbikos országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatójára reagálva.

A jobbik képviselője azt mondta, hogy a párt kérdésekkel és közérdekű bejelentéssel fordul a legfőbb ügyészhez a Portik Tamás érdekeltségébe tartozó General Média és Hódmezővásárhely önkormányzata között létrejött 2007-es adásvétel miatt.

Korsós Ágnes közleményében úgy fogalmazott, sajnálatos, ha egy országgyűlési képviselő a munkája helyett Hódmezővásárhely lejáratásával szeretne néhány percnyi figyelemhez jutni az esti hírműsorokban, és ennek érdekében, a tények ismerete nélkül, felkészületlenül és tájékozatlanul áll a sajtó elé, nyilvánvaló hazugságokat megfogalmazva.

A főjegyző leszögezte, Hódmezővásárhely önkormányzata - mindenben a törvényeknek és az önkormányzat vagyongazdálkodási rendeletének megfelelően - meghirdette az érintett, Vöröskereszt utcai, akkor már hosszú ideje üresen álló, volt iskolaépületet.

A város 2007-ben értékesítette az ingatlant a Generál Média Információszolgáltató és Kommunikációs Kft.-nek. A sajtóban a Portik Tamással kapcsolatba hozható Generál Média Sales House Kft.-vel, a Generál Média Publishing Kft-vel, illetve a Galamb 4. Kft-vel az önkormányzatnak soha, semmilyen kapcsolata nem volt.

A cégnyilvántartási adatok szerint a Generál Média Sales House Kft.-t 2012-ben, öt évvel, míg a Generál Média Publishing Kft.-t 2010-ben, három évvel a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Generál Média Információszolgáltató és Kommunikációs Kft. között, 2007-ben létrejött megállapodást követően jegyezték be. Így ezek a cégek, amelyek kapcsán a jobbikos képviselő és a sajtó Portik Tamással és alvilági köreivel megvalósuló együttműködést, és "hódmezővásárhelyi szálat" emleget az ingatlan adásvétel idején még nem is léteztek.

A főjegyző hangsúlyozta sem Hódmezővásárhely önkormányzata, sem jelenlegi, vagy korábbi polgármestere nem állt soha, semmilyen közvetlen, vagy közvetett kapcsolatban Portik Tamással, vagy alvilági köreivel.

Korábban írtuk:

A Jobbik vizsgáltatná a hódmezővásárhelyi szálat

A Jobbik kérdésekkel és közérdekű bejelentéssel fordul a legfőbb ügyészhez a General Média és Hódmezővásárhely önkormányzata között létrejött 2007-es adásvétel miatt.

Ismertette: a volt iskolaépületet 2007-ben az akkor [namelink name="Lázár János"] - jelenlegi Miniszterelnökséget vezető államtitkár - vezette  önkormányzat pályáztatás nélkül, egy sürgősséggel összehívott zárt  ülésen adta el a [namelink name="Portik Tamás"] családi érdekeltségébe tartozó Generál Média kft-nek. Mindezt úgy, hogy az eladás előtt a négyezer  négyzetméteres ingatlanról az önkormányzat törölte az építési  tilalmat és átsorolta egy építésileg kedvezőbb kategóriába. A Generál Média ezért cserébe a szerződés szerint öt éven át havi 600  ezer forint hirdetési felületet biztosított az önkormányzatnak - mondta az ellenzéki képviselő.  

[namelink name="Hegedűs Lorántné"] hangsúlyozta: Lázár János polgármesterként az  előterjesztője és az előkészítője is volt az ügyletnek. A Jobbik azt  szeretné, ha a legfőbb ügyész megvizsgálná az ügy körülményeit és  mielőbb tisztázódna az ügy "hódmezővásárhelyi szála".  

Emlékeztetett arra is: az ugyanebben a témában a legfőbb ügyésznek hétfőn feltett azonnali kérdésére [namelink name="Polt Péter"] azt válaszolta a parlamentben, hogy a konkrét ügyben május 1-jén két  őrizetbe vételt történt, és folyamatban van a nyomozás adócsalás ügyében, amely annál a cégnél merült fel, amelynek tagjait, vezetőit most őrizetbe vették.

Címkék#portik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!