Hódmezővásárhely legromantikusabb helyei: a Népkert

Hódmezővásárhely – Sorozatunkban bemutatjuk Vásárhely legszebb, legromantikusabb helyeit, ahol a szerelmesek szívesen töltenek el egy kis időt. Első állomásként a Népkertről írunk, amely egyike a város ízlésesen kialakított parkjainak.

Barta Anett

– Tökéletes hely egy kis beszélgetésre, romantikázásra – mosolyog Andi, aki párjával, Petivel majdnem minden nap kilátogatnak a Népkertbe, és hozzák kutyájukat is. Nagyot nevetnek, amikor Frici egy levelet vesz üldözőbe. Mint mondják, azért szeretnek ide kijárni, mert itt minden olyan békés, és különösen ősszel nagyon szép. A Népkert nagy helyen terül el, egy részén modern játszóteret alakítottak ki a gyermekeknek. Ez azonban kerítéssel el van különítve a park többi részétől, így a szerelmesek félrehúzódva élvezhetik egymás társaságát.

Üldögélni, fém libát nézni... Nincs ennél jobb romantikus elfoglaltság a Népkertben! A szerző felvétele

Üldögélni, fém libát nézni... Nincs ennél jobb romantikus elfoglaltság a Népkertben! A szerző felvétele

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Gyakran csak leülünk ide a Libás lány elé a padra, és nézzük, ahogy lehullnak a levelek, és rohangálnak a kisgyerek – magyarázza Peti. Andival mindketten itt laknak a közelben, és ha csak tíz percük van találkozni, mindig a Népkertben teszik azt.

– Van, hogy én egész nap dolgozom, Andi iskolában van, és amikor megszabadulunk, közösen kihozzuk a kutyát ide. Talán az tetszik benne a legjobban, hogy nincsen zaj, az emberek nem rohannak mint általában. Ide az jön, aki pihenni szeretne, vagy csak sétálgatni. – folytatja.

És valóban, az emberek lassan, elmélázva kószálnak, friss levegőt szívnak, és ki tudja mi mindenen gondolkoznak eközben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!