Teljes pompában az ikonosztáz

Hódmezővásárhely - Teljesen megújult a vásárhelyi szerb ortodox templom: a közelmúltban 82,5 millió forintból kívül-belül felújították, csütörtökön pedig helyére került az újjávarázsolt ikonosztáz.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

19 millió 50 ezer forintért újították fel, amiből 8 millió volt a vissza nem térítendő támogatás, a város pedig 11 millió 50 ezerrel járult hozzá. A munkát a [namelink name="Kisterenyei Ervin"] festő-restaurátor és a [namelink name="Szalay György"] faszobrász-restaurátor vezette csapat végezte el.

– Most már nemcsak az egyik legrégebbi, hanem valóban az egyik legszebb műemléke Hódmezővásárhelynek a szerb ortodox keresztények temploma – mondta az átadóünnepségen [namelink name="Almási István"] polgármester, és megköszönte a szakembereknek a minőségi munkát. Őt követően [namelink name="Vukovics Koszta"], a Szerb Ortodox Egyházmegye múzeumának igazgatója arról beszélt, hogy a város szívügyének tekintette a szerb templomot, és kijelentette: a vásárhelyi ikonosztáz az egyik legszebb, legértékesebb az országban.

A felújítás után ismét látható a vásárhelyi szerb ortodox templom ikonosztáza. Fotó: Imre Péter

A felújítás után ismét látható a vásárhelyi szerb ortodox templom ikonosztáza. Fotó: Imre Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!