Megnőtt a vezetékes víz nitrittartalma Mártélyon

Mártély - Az Alföldvíz Zrt. arról tájékoztatta az érintetteket, hogy Mártélyon és az üdülőterületen szolgáltatott vezetékes víz minősége az arzénen kívül egyéb komponens miatt nem felel meg az előírásoknak.

Munkatársunktól

A közelmúltban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a víz nitrittartalma meghaladta a határértéket, egészségre ártalmas. A vízminőségi probléma főként a csecsemőket érintheti, ezért azt javasolják, a vizet ne használják 3 évnél fiatalabb gyerekek és várandós anyák táplálásával kapcsolatban, még forralva sem.

A vízminőségi probléma elhárítását megkezdték, átmeneti időtartamú vízhiány, valamint a szolgáltatott víz zavarosodása a település bármely részén előfordulhat az elkövetkező időszakban. A mártélyi önkormányzat épületében 5 literes kiszerelésű palackos ivóvizet kaphat minden érintett, a polgármesteri hivatal nyitva-tartási idejében, vagyis hétköznap.

Ez a probléma az üdülőterületre is érvényes: a vásárhelyi önkormányzat a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban (Mártély-Üdülőterület, Darvassy István utca 19.) biztosít 5 literes, palackos kiszerelésben ivóvizet az ott-tartózkodóknak, hétköznaponként 8 és 16, hétvégén 10 és 14 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!