Megújul a vásárhelyi Népkert

Hódmezővásárhely - Megújul a vásárhelyi Népkert, a korábbi Erzsébet-park, a Tornyai Városrehabilitáció II. projekt harmadik ütemében. Az önkormányzat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal konzorciumban valósítja meg a projektet.

Munkatársunktól

A 740 millió forintos, 100 százalékos támogatású program tavasszal indul és ősszel fejeződik be – hangzott el tegnap [namelink name="Kószó Péter"] alpolgármester sajtótájékoztatóján.

A Hódi Pál utcai terület rehabilitációjával több mint 42 férőhelyes ingyenesen használható mélygarázs épül, akadálymentesített lifttel. Park is készül, a naprendszert idéző játszótérrel a 3000 négyzetméteres területen. További projekthelyszín a Tóth Sándor utca, ahol kerékpártárolókat alakítanak ki és aszfaltoznak.

A harmadik infrastrukturális beruházás a már említett Népkert közterületének rendezése. A többfunkciós közparkban található játszótér és csendes, padokkal szegélyezett sétaút. Megújul az 550 négyzetméteres terület – a kemping kerítése, a Tóalj utcai kerékpárút, a játszótéri kerítés és a székely kapunál lévő terület. A beruházással felbontják a rossz állapotban lévő aszfaltot, helyére lapburkolat kerül, és mintegy 300 négyzetméteren újul meg a pázsit.

Automata vizesblokk is készül a parkoló közvetlen közelében, megközelítése akadálymentesített lesz. A Szőnyi utca felé sávos kialakítással levendula és gyepszőnyeg kerül, 3 kerékpártárolót és 1 hulladékgyűjtőt is kihelyeznek. A munkálatokat tavasszal kezdik, és a 20,5 millió forintos projektelem várhatóan őszre valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!