Olvasónk segített: Tibinek saját hallókészüléke lesz

Hódmezővásárhely - Kővágó Tibinek nem kell visszatérnie a csend hangjai közé. Egy hódmezővásárhelyi olvasónkat nagyon meghatotta a 11 éves fiú története. Úgy döntött, kifizeti a hallókészülék árát.

M. K. E.

A hódmezővásárhelyi fiú kálváriájáról a napokban írtunk. Tibit jó néhány orvoshoz, specialistához elvitték a szülei, hogy kiderüljön, miért nem tanul meg rendesen beszélni. Annak ellenére, hogy többször végeztek hallásvizsgálatot is a fiúnál, csak most, tizenegy éves korában derült ki, hogy súlyosan halláskárosodott. A bal fülére semmit sem hall, a jobb füle 60 százalékban károsodott. Tibi néhány héttel ezelőtt ideiglenesen kapott egy hallókészüléket. Óriási örömet jelentett számára, hogy meghallhatta anyukája hangját, hogy felfedezte a környezet zajait. A szerény körülmények között élő családnak arra nincs pénze, hogy megvásárolja a hallókészüléket. Tibit, úgy tűnt, 55 ezer forint választja el a hangok világától.

Most már lesz sajátja. A szerző felvétele

Most már lesz sajátja. A szerző felvétele
– Olvastam a kisfiú történetét. Nagyon maghatott. Át tudom érezni a helyzetét. Apósom 86 éves, ő is nagyothall. Ha nem lenne hallókészüléke, el lenne zárva a világtól. Így tudunk beszélgetni, tévézhet, rádiózhat. Úgy döntöttem, segítek Tibikének, kifizetem a hallókészülék árát – mondta a neve titokban tartását kérő hódmezővásárhelyi asszony, aki vállalkozóként dolgozik. Hétfőn már járt is a halláscentrumban.

– Pont akkor jött ki Tibi és az anyukája a centrumból, amikor én odaértem. A fotókról ismertem fel. Megható volt, ahogy egymásra néztek. Az anyukája azt mondta neki: „Szeretlek." A kisfiú válaszolt: „Én is."

Tibike édesapja, Kővágó Tibor elsírta magát, amikor meghallotta a jó hírt, hogy egy hölgy kifizeti a hallókészüléket. – Nagyon szépen köszönjük a segítségét. Elmondhatatlan az örömünk. Semmiképpen nem tudtuk volna kigazdálkodni a hallókészülék árát. Így Tibike a jobb fülére hallhat, még ha nem is teljesen. Reméljük, a beszéde is sokat fejlődik majd – mondta az apa.

Címkék#siket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!